Det var ett tag sedan, nästan 11 månader, så det är väl hög tid att fortsätta denne bloggserie, eller vad tycker ni? Tänkte i en rad blogginlägg bekänna lite vita lögner som jag av någon outgrundlig anledning brukar hävda när olika saker kommer på tal. Hur många det blir vet jag inte men jag har valt att kalla inläggen på snyggt svengelskt maner för ”Clear Truth” av ingen annan anledning än att jag kan 🙂 Here goes nothing:

Tidigare delar i denna bloggserie:
Clear Truth 2
Clear Truth 1

Blev härom helgen hembjuden till en vän i jaktlaget och hans familj, vilket på många sätt var väldigt trevligt och gemytligt. Många diskussionsämnen var uppe på tapeten av varierande karaktär över kanske lite för många glas mousserande, whiskey och öl men just då i det nuet så fanns det ingen tanke på morgondagen. Är viktigt att leva i nuet. Hur som så kom vi vid en punkt fram till det här med att tjejer som regel inte kan bedöma hur tillvida en annan tjej är snygg eller inte. I alla fall inte utifrån vi grabbars tycke och smak. Tjejer tenderar att väga in så mycket annat än bara det ytliga om man vid en snabb bedömning skall säga om någon ser bra ut eller inte. Missförstå mig rätt nu. Vi grabbar väger in en massa olika saker med förutom bara det yttre om vi skall bli intresserade av en tjej, men det är inte det jag pratar om här. Diskussionen roterade mer kring vilka kändisar som man tycker är snygg eller inte, vilket även medförde diverse porrstjärnor faktiskt, och där känner man ju inte personen ifråga utan man får uteslutande gå på det yttre. Vara ytlig av sig och då brukar tjejers smak väldigt sällan överensstämma med vi grabbars. Dock så visade det sig att jag och kvinnan i huset hade mer överensstämmande smak än vad jag och jaktpolarn hade. Vi hade verkligen inte samma smak även om jag kanske inte skulle sträcka mig så långt som att säga att de han gillade är fula. Verkligen inte. Men mina val var ändå helt andra än hans. Vilket väl inte är så konstigt. Är ju inte så att alla grabbar tycker likadant. Definitivt inte.

Vad är det då för sanning över detta? Ingen alls faktiskt, annat än att det är en berättelse om vad som hände. Nä, det jag tänkte komma till och som även var väldigt uppenbart i diskussionen ovan är att jag oftast brukar hävda att jag gillar brunetter mer än blondiner. Att brunetter är de jag föredrar och de jag tycker är snyggast om jag skall välja det ena eller det andra. Rödhåriga brukar aldrig ens komma på tal. Fast det där är ju inte riktigt sant. Inte ens i närheten. Vet inte riktigt varför jag alltid hävdar att jag föredrar brunetter. Även i diskussionen ovan så gjorde jag mitt bästa att försöka välja kändisar som är brunetter. Fast jag gillar ju brunetter, men inte bara. Faktum är att utav de förhållanden som jag haft som varat i någon nämnbar längd så har 70% av dem varit blondiner. 70%! Av de som jag haft riktigt långa förhållanden med så är 100% blondiner. Så klart som korvspad så gillar jag även blondiner. Statistiskt sett till och med mer än brunetter. Så varför envisas jag med att hävda det motsatta? Vet faktiskt inte…

Men vilka kändisar tycker jag är snygga då kanske ni nu undrar? Well, för några månader sedan så hade jag en liknande diskussion med en tjejkompis där vi bollade fram och tillbaka vilka kändisar vi tyckte var snygga och hon gjorde snabbt observationen att jag definitivt gillar en viss typ av tjejer utifrån de jag nämnde. Hon konstaterade att jag är väldigt förtjust i ”the girl next door”-typen. Den där snygga, snälla, jordnära granntjejen. Och vet ni vad? Ligger nog en hel del i det.

Så vilka gillar jag då? Som ni nog vet så gillar jag ju gamla filmer väldigt (väldigt) mycket och det finns två skådespelerskor från äldre filmer som ligger mig varmt om hjärtat. Den ena av dem har tyvärr lämnat oss medan den andra är vid liv även om det var länge sedan jag såg henne i någon film. Att dessa båda råkar vara brunetter skall vi nog inte läsa in för mycket i. Den första är den helt underbart söta och snygga Audrey Hepburn från bland annat fantastiska Breakfast at Tiffany’s och Sabrina. Här pratar vi verkligen min drömtjej. Lite roligt att jag gillar någon som skulle varit lika gammal som min mormor idag om de båda levt. Den andra är en 10 år yngre förmåga som varit med i kultserien Dynasty, varit gift med Steve McQueen och spelat mot honom i The Getaway; Ali MacGraw. Helt underbart vacker.

Finns det inga mer nutida som jag gillar? Jo visst gör det det. Under min uppväxt så hade jag två tjejer som prydde pojkrummet. En supermodell och en sångerska (nåja). Okej, kanske inte så nutida att prata om slutet 80 och in på 90-talet men ”nyare” än ovan i alla fall. Hon som aspirerade på att sjunga var Samantha Fox som jag väl egentligen gillade mer för att hon visade brösten på diverse affischer än för något annat. Supermodellen var Cindy Crawford som nog får klassas som den perfekta 90-talskvinnan. Ingen av dessa är väl några favoriter i dagsläget men tänkte att vi pratar ju om att förmedla sanningen här. Samma kan väl sägas om Prinsessan Leia (Carrie Fisher) i sin slavbikini i Return of the Jedi, alla pojkars dröm då det begav sig men kanske inte nuförtiden.

Mer samtida så är Mila Kunis och Jennifer Connelly två som jag verkligen tycker är snygga. Sedan har vi söta Zooey Deschanel som kommer högt på listan över snygga kändisar för att inte tala om Rachel Bilson som fick mig att se Hart of Dixie.

Men förutom Fox så är ju alla som du räknat upp just brunetter, var inte detta en blogg som skulle bevisa att du inte bara gillar brunetter? Att när du säger det så är det inte riktigt sant? Jo, och visst finns det blondiner som jag tycker är helt underbart vackra, såsom supersnygga Margot Robbie och den jag kanske gillar mest när det kommer till blondiner är nog underbara Julianne Hough från den väldigt underskattade rockmusikalfilmen Rock of Ages.

Men vem är favoriten då? Den jag alltid, ALLTID, brukar nämna när jag får frågan är ju en favorit som kanske degraderat lite de senaste åren men som jag verkligen, VERKLIGEN, gillar; Jennifer Love-Hewitt. Hon gjorde egenhändigt Ghost Whisperer uthärdligt att se på. Rent av njutbar. I musikvideon för ”Hero” av Enrique Iglesias nedan är hon precis så där underbart snygg som hon kan vara.

Vad blev detta för sanning? Vi konstaterade att jag brukar alltid säga att jag tycker brunetter är snyggast. Vi konstaterade sedan att av de jag varit tillsammans med så är nästan 3/4 av dem blondiner. I mina 3 långa förhållanden där jag bott tillsammans med personen i fråga så är 100% blondiner. När vi räknar upp de kändisar jag tycker är snyggast så visar det sig ganska snabbt att majoriteten faktiskt är brunetter. Så, om vi bortser från triviala saker som personlighet och personkemi (OBS! Ironi!), borde jag inte vara tillsammans med en brunett? Tja, kanske är på tiden och det kanske skulle hålla då. Vem vet? Visst låter det enkelt? Leta upp en snygg brunett, bli tillsammans och lev lycklig resten av livet. Tänk om det ändå fungerade så. Vad enkelt livet skulle vara…

Så, vad har hon som du skriver om i den pågående bloggserien ”Writings on the wall” (#1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8) för hårfärg? Hon som du inte vet om du skall försöka bli tillsammans med eller ej. Hon som kommer att kosta väldigt mycket privat att ens försöka oavsett utfall. Vad har hon för färg? Hon är faktiskt….BRUNETT…. 🙂