Tänkte i en rad blogginlägg bekänna lite vita lögner som jag av någon outgrundlig anledning brukar hävda när olika saker kommer på tal. Hur många det blir vet jag inte men jag har valt att kalla inläggen på snyggt svengelskt maner för ”Clear Truth” av ingen annan anledning än att jag kan 🙂 Here goes nothing:

Tidigare delar i denna bloggserie:
Clear Truth 3
Clear Truth 2
Clear Truth 1

Som jag bekände i inlägg två i denna serie så gillar jag magiska fantasy-världar med övernaturliga inslag och jag gillar verkligen tanken på att det finns något större därute, något oförklarligt, något som är större och mäktigare än oss. Detta inlägger kommer att på sätt och vis anknyta till det inlägget och till min vana att försöka slå hål på olika saker med logik och rationalitet. Visst gillar jag att vara logisk men precis som med ovan så finns det ytterligare en sak som jag gillar som många viftar bort som mumbojumbo. Spelar inte så stor roll hur till vida jag tror att det är sant eller inte, är mer att jag gillar konceptet. Vad är det nu jag pratar om? Jo, det är Astrologi. Ja, alltså det där med horoskop, stjärntecken och att finna samband mellan händelser och solsystemets himlakroppar. Oavsett om det är västerländsk astrologi, kinesisk astrologi, numerologi eller veckodagsastrologi så är jag lika fascinerad. Kritikerna, och det är lätt att kritisera, brukar hävda att det är så löst formulerat och så vagt att det kan betyda i stort sett vad som helst och att det därmed kan passa in på vem som helst. Jag väljer att ta en annan approach, hur ologisk den än må vara, och det är att tro på de tydningar som görs. Det kostar inget, så varför inte? Visst, är ju inte så att jag följer det slaviskt. Det vore ju helt absurt. Men jag tycker att de personlighetsdrag som de väljer att applicera passar ganska bra in och jag tycker det är kul att läsa hur olika stjärntecken fungerar och passar tillsammans.

Jag är ju född i stjärntecknet Jungfrun om vi pratar västerländsk astronomi men vad innebär då det och hur passar det in på mig?

Jungfrun återfinns i elementet Jord vilket betyder att man är praktisk, jordnära och pålitlig samt att man inte tycker om att ta stora risker. Det mesta stämmer relativt bra in; jag är praktisk lagd, är relativt jordnära då jag har en stadig grund att stå på och är realistisk, är definitivt pålitlig då jag gör det jag lovat. Det där med att inte ta risker är kanske inte så nära mig. Jag chansar och tar relativt stora risker ibland för att driva saker framåt, förvisso alltid utefter väl avvägda analyser, men ändå.

Jungfruns styrka är att hon är kärleksfull, lojal, sympatisk, trogen, blygsam, analytisk, kreativ, framgångsrik, snäll, intelligent, noggrann och hårt arbetande. Vill gärna skriva under på att jag är det mesta av detta även om det givetvis som hos vem som helst annars varierar utefter situation och över tid. Men är det inte såhär man vill vara mot sina medmänniskor?

Svagheter är att Jungfrun kan vara blyg, oroas över saker, kritisk mot så väl sig själv som mot andra och att fokuset oftast ligger mot arbete istället för nöje. Kan nog skriva under på alla dessa drag med. Kanske inte så oerhört blyg i dagens läge, men det är något jag jobbat på genom åren och beror på situationen och sällskapet. Att jag kan vara kritisk mot andra kan nog de som känner mig bekräfta men faktum är att jag är mest kritisk mot mig själv och att jag jobbar för mycket är det nog inget snack om.

Som Jungfru så finner jag mina bästa vänner i Kräftans och Skorpionens tecken och jag hittar mina bästa kärlekar inom Fiskarnas och Stenbockens tecken. Jungfrun är däremot inte kompatibel med de som är födda i Väduren, Skytten, Vattumannen och Vågen. Detta är ju intressant så jag återkommer till detta i ett senare blogginlägg.

Kikar vi istället på kinesisk astrologi så är jag född i Kaninens år/tecken vilket kännetecknas av ett år med stor tur. Personlighetsdragen hos kaninen är mild, tystlåten, smart, elegant, alert, snäll och tålmodig. Det mesta stämmer in på mig skulle jag vilja säga men jag är inte direkt känd för att vara så tystlåten av mig. Brukar få höra att jag är den enda norrlänningen som folk känner som pratar så mycket. Bra eller dåligt? Det är upp till andra att bedöma…

Så, nu vet ni att jag gillar horoskop oavsett vad jag skulle påstå när det diskuteras 🙂