Det här med nyårslöften är klurigt. De är lätta att avge i all hast och sedan väldigt, väldigt svåra att leva upp till, det vill säga att följa. Man vill ju vara så specifik som möjligt men samtidigt ha så mycket spelrum som möjligt för att kunna uppfylla löftet. Faktum är att jag endast avgett nyårslöften några få gånger i mitt liv. Tror att jag mer eller mindre lyckats följa dem varje gång. I alla fall på det stora hela. Ifjol var en av dessa gånger som jag avgav ett nyårslöfte. Vad det var? Well, det var ett löfte som till viss del triggades av bloggserien Clear Truth men också av de händelser som hade inträffat i mitt liv under det senaste halvåret. Jag tror att det var vid förra nyårsskiftet, när jag hunnit få lite distans till separationen jag då genomgått, som jag insåg att jag inte varit ärlig mot mig själv på väldigt länge. Någonstans på vägen hade jag tappat bort vem jag är, vad jag gillar att göra, genom att stanna kvar i ett destruktivt förhållande på tok, och då menar jag på tok, för länge. Det hade sina tillfällen, definitivt, men det hade under lång tid varit allt för dåligt och personen jag ville vara tillsammans med fanns inte där och jag hade inte de känslorna för hon som var där. Faktum är att jag idag inte saknar henne speciellt mycket när jag tänker tillbaka på vad vi hade utan mer saker runtomkring. Små detaljer, saker vi gjorde och människorna runt omkring. Som jag nämnt tidigare så tycker jag fortfarande om henne väldigt mycket och önskar henne all lycka och framgång, bara inte med mig. Men i allt det där så kände jag någonstans att jag inte ville hamna i den situationen igen. Inte stanna kvar i saker som inte gör mig genuint glad eller som jag vill hålla på med. Som intresserar och fascinerar mig. Utan att jag skulle vara sann mot mig själv och alltid säga sanningen. Så där har ni mitt nyårslöfte från ifjol. Hur har det gått då? Har jag kunnat vara sann mot mig själv och alltid kunnat säga sanningen under det senaste året? Jo, men hyfsat skulle jag vilja säga. Jag har definitivt varit sann mot mig själv och inte gjort eller tagit på mig något som jag inte själv vill samtidigt som jag, till viss del åtminstone, hittat tillbaka till mig själv och mina intressen. Kanske är jag inte där till 100% och gör det jag är intresserad av än men jag är på god väg och jag har inga som helst illusioner om att jag inte skall nå dit inom kort. Vilket känns bra. Angående att alltid säga sanningen så är det lite svårare att leva upp till. Inte för att jag är någon patologisk lögnare eller för den delen någon storskrävlare utan för att ibland mår folk bättre av att man inte säger hela sanningen till dem. Några vita små lögner kan göra underverk ibland och vid andra tillfällen vara rent ut sagt nödvändiga för att situationer inte skall barka iväg ur proportion. Dessutom finns det allt för mycket nyfiket folk och skulle man hela tiden mata dem med allt och säga sanningen så skulle det bli outhärdligt. Brukar för det mesta undvika att säga något alls men ibland så går det bara inte och då får man dra en vit lögn, hur vit den nu blir. Så, överlag så tycker jag att jag följt löftet bra, till 90% kanske. 50, dvs full pott, på att vara sann mot mig själv och kanske 40% på att alltid säga sanningen.

Frågan är vad det skall bli för nyårslöfte detta nyår? Jag har väl mina tankar kring detta men jag har definitivt inte förvandlat dem till något konkret löfte än. Vet inte ens om jag skall avge något nytt löfte.

Som jag skrev om i inlägg 4 i Clear Truth-serien så gillar jag ju horoskop, eller åtminstone att läsa dem, och kikar jag på hur året 2017 skall bli för mig som Jungfru så skall jag ha ”heta nätter i sikte”. Låter ju definitivt lovande, tycker ni inte? Vidare så har jag ”gott om praktiska förmågor men framhäver inte mig själv”. På kärleksfronten så är det ”ett av de områden som stjärnorna vill förnya i år”, vilket ju låter lovande, men jag skall ”vara lyhörd för min partner”. Tydligen skall jag släppa lös ett ”energiknippe med heta nätter” när det kommer till sex medan jag i pengafrågor kommer vara ”mer drömmande än rationell och kalkylerande”. Tvillingarnas kreativitet skall ”öppna upp för mitt egna skapande” och de tecken som passar mig bäst är ”Fiskarna eller Stenbocken”. Så, kan detta omvandlas till något fungerande nyårslöfte? Well, svårt att säga men det finns med bland tankarna som jag nämnde ovan. Är väl mest att jag behöver hitta en Tvilling att hänga med som kan elda på mitt egna skapande, träffa en Fisk eller Stenbock som jag kan vara lyhörd för och skapa heta nätter med samt vara lite mer drömmande än mitt vanliga logiska jag. Lätt som en plätt eller hur? Frågan är väl vilket nyårslöfte kommer att infria dessa saker samtidigt som det är något jag vill göra? Något jag vill förändra? Har ju några dagar till på mig att fundera som tur är 🙂

Vad hon jag skriver om i Writings on the wall-bloggarna är född i för stjärntecken? Återkommer till det i senare inlägg då jag även tänkte spekulera lite mer kring min syn på ovanstående förutsägelser för mitt 2017.

Nothing ever feels the quite same when you are what you dreamed
And you will never look at anything the same when you see what I see
How we forget ourselves, loose our way from the cradle to the grave
You can’t replicate or duplicate, gotta find your own way