Fjärde filmen på listan att se av de Oscarsnominerade till Bästa Film blev, som jag nämnde i förra inlägget i denna serie, Hacksaw Ridge. Brukar ha så där tvetydiga känslor till krigsfilmer. Samtidigt som jag tycker de är bra så tycker jag faktiskt inte om den där råa realismen. Visst tycker jag att Inglorious Bastards, Saving Private Ryan och Platoon är bra filmer och jag tycker väl att både Apocalypse Now och Full Metal Jacket är habila hantverk men egentligen är jag mer för den gamla skolans krigsfilmer. Filmer såsom Where Eagles Dare (för övrigt en av mina topp 10 filmer genom tiderna) och The Guns of Navarone. Inte så blodiga och verklighetstrogna utan mer äventyrsfilmer än regelrätta krigsfilmer. Så med det sagt så tog jag mig an Mel Gibsons återvändo som regissör och nog var den så där verklighetstroget rå som Gibsons filmer brukar vara men jag gillade den ändå. Jag gillade upplägget på filmen, den relativt lugna starten, den obligatoriska kärlekshistorien, militärutbildningen och därefter fältslaget. Snyggt filmat, bra klippning och några riktigt svettiga actionscener. Mel är definitivt tillbaka i gammal god form. Jag gillade även rollbesättningen i filmen och tycker att Andrew Garfield gör en väldigt bra huvudroll. Kanske inte nog för att vinna en Oscar för bästa huvudroll men ett rejält kliv framåt sedan hans dagar som Peter Parker/Spider-Man. Sam Worthington gör en av sina bättre roller på länge och Vince Vaughn ÄR bra när han spelar lite allvarligare roller. För att inte tala om Hugo Weaving. Kanon som alltid. Så på det stora hela måste jag säga att jag gillade Hacksaw Ridge riktigt mycket. Inte så mycket att den klassar in på någon 10-i-topp-lista men ändå riktigt mycket. Den är nog den av de fyra nominerade filmerna som jag sett hittills som jag gillar allra mest. Återstår att se om den står sig som den bästa när jag sett de övriga fem filmerna med. Nästa på tur blir Moonlight

Betyg: 4 av 5