De flesta som känner mig vet att när det kommer till musik så är jag extrem enkelspårig. Gillar egentligen bara tre olika, eller fyra är det väl. Det är Meat Loaf, Michael Jackson och klassisk hårdrock. Ja, och filmmusik då som en fjärde. Filmmusik som i själva orkestermusiken, inte olika låtar av varierande artister som inkorporerats för att spelas på radion. Nä, utan det som brukar betecknas som ”the score”. Det här med klassisk hårdrock har dock för några år sedan börjat utökas. Till de gamla 70/80-tals banden, som förvisso fortfarande släpper skivor, så började det leta sig in nya influenser såsom fantastiska Avantasia och helt underbara Magnus Karlsson’s Free Fall. Både helt magiskt bra i sina bästa stunder. Dessa har på senare tid kompletterats med ett antal sprillans nya favoriter som på en daglig basis faktiskt spelas via Spotify. Jag pratar om band och artister som Halestorm, Ghost, Casablanca, We Came As Romans, Disturbed, Five Finger Death Punch, Bring Me the Horizon, Innerwish, Violet Janine, One Desire och Jack Russel’s Great White, men även nygamla såsom Coheed and Cambria, Mustasch, In Flames, Johnossi, Sixx A.M., Offspring och Linkin Park. Tänkte dock plocka ut tre stycken som jag tycker står ut från skaran ovan dock. Tre band som sticker ut genom att vara lite bättre. Lite vassare. Ha lite bättre låtar och som utmärker sig mer sångmässigt. Där musik, text och sångare passar som handen i handsken.

Vilka är då dessa tre?

Jo, de första är inga mindre än Skillet, som gjort bland annat den helt underbara Feel Invincible. Ni vet den som jag använde som inspiration till detta blogginlägg. Kan vara årets rocklåt. Ja, eller fjolårets blir det väl. Suverän! Men de har gjort så mycket mer och kommer använda en annan av deras låtar som inspiration till ett framtida inlägg. Här och nu så får ni njuta av denna lilla pärla;


Det andra bandet jag tänker framhålla är en riktig superfavorit som släppt den riviga Hail to the King (som väl handlar om mig? :-). De lystrar till namnet Avenged Sevenfold och har också följande, bland många, fenomenala låt bland sina alster;


Sist ut bland skaran, men absolut inte minst då de nog får anses vara det starkaste kortet av de tre, är Shinedown. Deras senaste skiva innehåller flera riktigt starka låtar och jag rekommenderar en genomlyssning å det starkaste. Den låt som sticker ut mest är dock denna underbart suveräna lilla pärla;