Life reveals itself in mysterious ways, tycker ni inte? Jag tycker då det oavsett hur till vida ni gör det eller inte i alla fall. För ett par veckor sedan så satt jag relativt sent på kvällen i bilen på väg hem till världsmetropolen från flyget och för att hålla mig alert i körningen så försökte jag hitta lite ny musik på Spotify. Eller ny och ny, jag blippade igenom en massa gamla rockklassiker där fokuset låg på att hitta gamla guldkorn som jag endera glömt eller missat från artister som jag i vanliga fall lyssnar på och plötsligt händer det, som Triss-reklamen så fint uttrycker det. Boom! Där var den. Låten som fick mig att omvärdera ett tidigare beslut bara sådär. Göra en helomvändning i en fråga som jag bestämt mig för tidigare. Vad det var för låt? Sorry, kan inte säga det i nuläget. Vad var det för fråga då? Well, kan inte riktigt säga det heller i klartext. Vad det var för beslut? Jo, det var beslutet som jag pratat om i den ännu oavslutade bloggserien Writings on the Wall som träget väntar på sitt sista inlägg. Jag har nu gjort värsta kovändningen gällande beslutet. Allt på grund av en enda låt som jag helt oväntat hittade och som jag borde hört tidigare. Låten är av och med en grupp som jag lyssnat relativt mycket på genom åren. Kanske inte de sista men tidigare i mitt liv i alla fall. De tillhör kanske inte superfavoriterna men de har definitivt gjort en rad låtar som jag gillar. Just den här låten härstammar från så långt tillbaka som -86 och jag MÅSTE ha hört den tidigare men om så är fallet så har jag helt förträngt det. Den slog dock an en sträng i mig som tänkte; Why the hell not? Varför skulle jag inte göra ett försök? Ge allt och satsa på det jag vill? Jag är ju inte den som backar undan för en utmaning. Har aldrig varit, så varför denna gång? Vad är några få små hinder som visserligen kan förstöra mycket om inte saker som skall övervinnas? Nä, livet är alldeles för kort för att inte satsa till 110% på detta, må det bära eller brista. Men precis som jag inte är den som backar från en utmaning är jag inte heller den som gräver ned mig om det skulle brista. Har så många andra förändringar som hänger på en skör tråd just nu för att låta en sådan petitess komma i vägen. Nä, här skall det nu satsas helhjärtat på detta. Inte överilat utan här gäller det att kratta manegen på rätt sätt om det skall bära hela vägen hem. Tiden är kommen och nu gäller det bara att hitta orden jag skall säga och ta henne med storm och överraskning. Allt från en enda gammal klassisk rock power ballad. Är inte livet oförutsägbart och helt underbart så säg? Och nä, ser det inte som ett ”projekt” i den meningen. Det här är ju kanske det viktigaste jag skall göra i mitt liv. I alla fall på ett personligt plan. Så den finns med på ”att-göra-listan”. Den som påminner mig om saker jag skall göra under året. Har ju trots allt valt att kalla mitt 2017, precis som den nuvarande bloggkategorin, för A Time for Action. Som Peter Jackson sa när han gjorde den första Lord of the Rings trilogin; And so, this is the time

Kommer ju inte att posta låten i fråga så vi tar en annan gammal goding som jag även hörde för ett par veckor sedan. Jag minns förvisso denna väl men det hade gått väldigt (väldigt) länge sedan jag lyssnat på den när den började spelas. Snacka om att den tog mig tillbaka i tiden och manade fram en hel rad gamla minnen. Förhoppningsvis så gör den det för dig med…