Man skall inte ropa hej förrän man är över ån. Så lyder ju ordspråket men jag tar chansen och ropar hej ändå. Det värsta som kan hända är ju att det inte blir så som är överenskommet. Har ju under en längre tid varit extremt ambivalent över vars jag vill bosätta mig. Har ju lägenheten i Hoting men den har hela tiden känts ytterst temporär. Tankarna om vars jag skulle trivas bäst har ändrats från dag till dag och där ena stället har sina fördelar har det andra sina svagheter och ett tredje sina möjligheter. Inte lätt att ta ett beslut i frågan. Men nu så har jag gjort slag i sak. Har de senaste veckorna varit relativt aktiv gällande att leta ett nytt boende i Östersund. Ja, beslutet har blivit att flytta till republikens huvudstad. Anledningen till att valet blivit ÖSD är närheten till fjällen och dess profilering som vinterstad, att jag har en massa släkt och vänner där, att mitt kontor finns i stan och det lilla faktum att det inte är så långt hem till Hoting. Finns ett par fler anledningar också men vill inte riktigt berätta om dem här och nu. Några sammanfaller med andra av de övriga 17 projekten men några vill jag bara hålla för mig själv. Så har nu via kontakter i stan fått tag på en lägenhet i väldigt bra läge på Frösön med balkong och utsikt över Storsjön och bron in mot staden. Är så nära att jag definitivt kan cykla på jobbet men skulle även kunna gå om det behövs. Väldigt trevligt om ni frågar mig. Känner mig nöjd som tusan med detta. Om allt går enligt planen som vi kommit överens om så signas kontraktet nu på fredag, vilket är anledningen till det här med att ropa hej innan man är över ån. Men litar på de som är inblandade så jag tror verkligen det blir av och inflyttning och tillgång till nycklar sker redan från första maj då lägenheten för tillfället står helt tom. Skall bli riktigt nice att få fixa till och komma i ordning där under maj månad. Så Valborgshelgen är nog räddad med deklaration samt lite omfördelning av saker från förrådet och lägenheten i Hoting till Östersund. Blir att tänka till vad som skall vara vars…

Det här med ny och ny lägenhet. Är givetvis ett nytt boende men också ett kompletterande boende då jag tänker ha kvar lägenheten i Hoting. I brist på annat så kommer den att få agera ”stuga”. Ett ställe att kunna bo i när man åker ”hem”. Känner att jag har råd att ha bägge lägenheterna så varför skulle jag inte? Känns bra att vara oberoende och inte behöva ånöda någon när man är i Hoting utan kan rå sig själv.

Man kan lugnt säga att det varit späckade veckor den sista tiden. Många projekt både avslutade och påbörjade och allt flyter på precis så där som jag vill. Ja, förutom projekt nummer fem då. Ni vet, det där projektet som egentligen inte är ett projekt men som är det liksom ändå. Det som är det viktigaste av dem alla. Men återkommer med mer om det senare. Hur som helst så är hälften av årets projekt nu presenterade, tre är avslutade och några till är startade, men tänkte berätta mer om dem i kommande inlägg. Tills dess får ni hålla till godo… 🙂

”..it takes a whole lot of courage and a whole lot of pride

and then one day when you really care

she touches your soul but you’re far too scared..”

Här hittar ni sammanställningen på de projekt som jag presenterat hittills:
Projekt #1 – LCHF no more GENOMFÖRT!
Projekt #2 – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6 GENOMFÖRT!
Projekt #3 – del 1, del 2 GENOMFÖRT!
Projekt #4 – Winter’s Heart
Projekt #5 – A Change of Heart
Projekt #6
Projekt #7 – A Place to Call Home
Projekt #8
Projekt #9
Projekt #10
Projekt #11 – No Pain, No Gain
Projekt #12
Projekt #13
Projekt #14
Projekt #15
Projekt #16 – Retro
Projekt #17
Projekt #18 – A Leap of Faith