Det har onekligen gått ett tag sedan jag gjorde ett inlägg i denna serie senast. Tanken var ju att jag skulle se alla de nominerade till en Oscar för Bästa Film innan galan gick av stapeln men tiden har helt enkelt inte räckt till för det. Vi vet ju alla vid det här laget att det var Moonlight som kammade hem statyetten trots att Warren Beatty sa fel när han läste upp vinnaren (sa att La La Land vann). Hursomhelst så vet ni ju sedan tidigare vad jag tyckte om Moonlight och jag tycker definitivt att det är en bra film men någon rättmätig Oscarsvinnare för Bästa Film tycker jag inte den är. Ja, ja, är ju inte jag som bestämmer dessvärre. Nu har jag sett nästa film bland de nominerade och vad jag tycker om denna finner ni här nedanför…

Hidden Figures

Den här filmen gillade jag. Gillade den skarpt! Tonen som sätts i inledningen av filmen är helt underbar och det som följer är på intet sätt sämre. Jag gillar den här typen av historiska verklighetsbaserade berättelser. De har en dialogdriven handlingen som tilltalar mig och hela estetiken runt 50/60-talet är helt magnifik. Ni som känner mig vet kanske att jag är svag för filmen Thirteen Days som hanterar Kuba-krisen och den här filmen har lite samma ton, samma typ av spänning och upplägg. De har dessutom en viktig del gemensamt; Kevin Costner. Jag gillar verkligen Costner. En helt suverän skådespelare som får alldeles för lite cred gentemot hur bra han egentligen är. Speciellt när han inte spelar huvudrollen utan här får spela en andra fiol. En roll som inte handlingen byggs upp runtomkring. Precis som i Thirteen Days. Huvudrollsinnehavarna är perfekta i sina roller och det är även de övriga skådespelarna runt omkring. Kirsten Dunst gör bra ifrån sig precis som Big Bang Theory-skådisen Jim Parsons. Allt ramas in av NASA:s race att skicka en man ut i rymden och avslutas på bästa sätt med hur John Glenn la sig i omloppsbana runt jorden. En fantastisk film som jag verkligen rekommenderar och helt klart den bästa hittills av de jag sett som blev nominerade till en Oscar för Bästa Film. Se den!

Betyg: 4,5 av 5


Tidigare inlägg i denna serie hittar ni här:
Lejon i Månljus (Lion & Moonlight) – Betyg 3 & 3
King of the Hill (Hacksaw Ridge) – Betyg 4
Sjöutsikt (Manchester by the Sea) – Betyg 3
Hell Arrives (Hell or High Water & Arrival) – Betyg 3,5 & 3

De som kvarstår att se är Fences och La La Land och de står på att göra listan att se så återkommer med vad jag tycker om dem.