Hade tänkt skriva om projekt nummer tio först men då jag alldeles, alldeles precis påbörjat det plus att det är en av de absolut två största projekten, by far, av de arton så tror jag vi sparar lite på den karamellen. Allt är verkligen i sin linda gällande det projektet, även om det mer eller mindre pågått de senaste 17(!) åren. Helt sjukt faktiskt när man tänker efter. Det är den där pojkdrömmen som riskerar att stanna i drömstadiet. Vi får se hur det går med det hela, men det tar vi i ett senare inlägg…

Det projektet jag tänkte skriva om istället är lite av ett kombinerat projekt men då båda kräver snö så har jag valt att pausa det för tillfället. Det projektet får återupptas framåt november/december igen så risken är stor att det projektet kommer glida in i 2018. Men så blir det ibland. Den ena halvan av projektet har påbörjats. Det är den halvan som står för den alpina delen. Japp, projektet är skidåkning. Planen var att kombinerat uppdatera utrustningen, vilket är till hälften genomfört, och för det andra åka på ett par skidresor, vilket även det till hälften gjordes. Så, summa summarum kan man säga att 25% av denna del genomfördes. När det kommer till den andra halvan, längdskidshalvan, så är det egentligen den främsta delen av detta projekt som skall genomföras men hittills så har jag inte genomfört något av den. Den alpina delen gjorde jag ju redan, så det var ju inte mycket till projekt. Det här med längdskidåkning däremot, DET är ett projekt. I alla fall för undertecknad. Vill så gärna tycka om att åka längdskidor. Inte bara för att det är bra träning utan även för att man kommer ut i naturen, som jag gillar, och för att man får vara sig själv för en stund. Egentid. Verkar så himla nice att en kall och solig vinterdag få glida fram på skidorna. MEN, och det är ett stort men, jag tycker ju inte så här. Vet precis hur tråkigt jag brukar tycka skidåkning är. Eller åtminstone tyckte att det var. Har ju inte åkt på säkert 20+ år och då med usel utrustning som var långt ifrån anpassad för undertecknad. Tror att jag, med hjälp av rätt anpassad utrustning, kommer tycka annorlunda numera. Eller hoppas på det i alla fall. Vill ju så gärna tycka att detta skall vara kul. Så därför är det ett projekt. Det är ett projekt som jag kommer sammanfoga med projekt nummer 11 vad det lider. Bara det blir vinter igen. Bara för att. Ja, eller mest för att jag VILL tycka det är roligt att åka skidor och för att det samtidigt är bra träning. DET är projektet. Om ni nu förstår. Att för det första genomföra projekt 11 så jag inför kommande skidsäsong blir så pass tränad att jag orkar skata och för det andra införskaffa längdskidor och börja åka. Säger som Brad Pitt i Inglorious Bastards; SOUNDS GOOD?

Här hittar ni sammanställningen på de projekt som jag presenterat hittills:
Projekt #1 – LCHF no more GENOMFÖRT!
Projekt #2 – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6 GENOMFÖRT!
Projekt #3 – del 1, del 2 GENOMFÖRT!
Projekt #4 – Winter’s Heart
Projekt #5 – A Change of Heart
Projekt #6 – Freeride XC PAUSAT
Projekt #7 – A Place to Call Home
Projekt #8
Projekt #9
Projekt #10
Projekt #11 – No Pain, No Gain
Projekt #12
Projekt #13
Projekt #14
Projekt #15
Projekt #16 – Retro
Projekt #17
Projekt #18 – A Leap of Faith