Sista filmen ut i genomtittandet av de nominerade till en Oscar för Bästa Film blev Denzel Washingtons filmatisering av Pulitzer pris vinnaren Fences. Så, frågan var då om jag sparat det bästa till sist eller om den skulle lämna en bitter eftersmak? Ingendera skulle det visa sig. Skådespelarinsatserna är genomgående briljanta i filmen och speciellt Denzel får återigen visa att han lätt är en av de bästa nu levande skådespelarna. Även regin och klippningen av filmen håller hög kvalitet, för att inte tala om produktionsdesignen som är riktigt skarp. Men utöver det så tycker jag den blir lite väl mycket som den pjäs den bygger på. Blir lite för mycket kammarspelskänsla för min smak och jag skulle lika gärna kunnat sett den på scenen som på film. Historien som sådan griper heller aldrig riktigt tag i mig och även om jag tycker att dramat som sådan är i samma anda som både Manchester by the Sea, Lion och Moonlight så känns den som helhet svagare. Trots att jag inte hyllar de andra till skyarna heller. Det är en film som balanserar mellan bra och godkänd, no more, no less. Jag rekommenderar att ni ser den om ni får chansen, om inte annat för det fina skådespeleriet, men jag skulle inte lägga ut några stora summor pengar på det hela. Ett stabilt hantverk som lämnade lite mer att önska från min sida.


Betyg: 2.5 av 5

Detta avslutar genomtittandet av årets nominerade till Bästa Film och om jag skall rangordna filmerna så tycker jag nog såhär;

1. Gömd liten pärla (Hidden Figures) – Betyg 4.5
2. King of the Hill (Hacksaw Ridge) – Betyg 4
3. Never Never Land (La La Land) – Betyg 4
4/5. Hell Arrives (Hell or High Water & Arrival) – Betyg 3.5 & 3
6. Sjöutsikt (Manchester by the Sea) – Betyg 3
7/8. Lejon i Månljus (Lion & Moonlight) – Betyg 3 & 3
9. Staket (Fences) – Betyg 2.5