Har ikväll valt bort finalen i hockey-VM till förmån för Disney’s live version av Beauty & The Beast, ni vet den som jag bloggade om för ett tag sedan. Den tecknade versionen är de facto min absoluta favorit när det kommer till Disney’s animerade mästerverk så förväntningarna var både höga samtidigt som de på något konstigt vis var ganska låga. Konstig kombo, jag vet, men det var nog för att jag inte skulle bli besviken. Så hur var den då? Den var bra. Faktiskt riktigt bra. Inte lika bra som den tecknade men jag gillade den skarpt och gillade även tilläggen de gjort. Emma Watson var vacker som en vårdag i rollen som Belle och Luke Evans var helt perfekt rollbesatt som Gaston. Även Josh Gad som LeFou och Kevin Kline som pappa Maurice var helt rätt i sina roller men vad gäller de övriga så måste jag säga att jag saknar originalrösterna. Ian McKellen var bra som Cogsworth men jag gillar David Ogden Stiers från originalet bättre. Samma gäller Ewan McGregor som Lumiere, bra men Jerry Orbach tycker jag var bättre. För att inte tala om Mrs Potts där Emma Thompson gjorde ett stabilt jobb men hon nådde inte riktigt upp till Angela Lansbury’s nivå. Men på det stora hela så gjorde filmen den tecknade rättvisa och den var precis så där storvulen och kärleksfokuserad som den skall vara när man pratar om A Tale As Old As Time. Om du inte sett den så gör dig själv en tjänst och gör det. Se sedan den tecknade versionen som trots att denna är bra är ett litet strå vassare.