Det har i dag rapporterats att Roger Moore lämnat oss 89 år gammal. För mig kommer han alltid att vara ”den rätta” James Bond. Visst, Sean Connery var först och George Lazenby gjorde ett kort inspel men det var med Moores Bond-filmer som jag först stiftade bekantskap med karaktären. Tyckte på den tiden att Moonraker var helt suverän vilket den kanske inte riktigt är men den cementerade Moore i rollen för mig, precis som jag beskriver i detta inlägget och detta inlägget.

Men som för så många andra så var ju inte Bond första bekantskapen med Roger Moore utan det var i hans roll som den Volvo P1800 körande The Saint, eller Helgonet som serien hette här i Sverige. En trevlig serie som kanske inte åldrats så där jättebra.

Fast om jag skall plocka en favorit från hans karriär så är det inget snack om saken att det är The Persuaders, eller Snobbar som Jobbar som serien döpts om till när den sändes här i Svealand. Samspelet med Tony Curtis är suveränt och den Aston Martin han kör i serien skulle man inte gråta över att få äga. Ja, jag har hellre den än Curtis Ferrari Dino även om den garanterat är värd flera gånger så mycket. Har ni inte sett den så rekommenderas den om inte annat för sin 70-tals estetik som de facto är helt autentisk då serien är från 1971. För att inte tala om ledmotivet! Har vid ett flertal tillfällen använt det som ringsignal på telefonen. Precis så bra är det! Vi sörjer en legends bortgång och avslutar inlägget med ett klipp från just The Persuaders: