Så, mitt lilla projekt som handlar om retrospel går framåt. Har fått igång Raspberry Pi 3 tillsammans med Retropie och har fått igång i stort sett det mesta som jag velat på den i form av retrokonsoler. För tillfället så kör jag NES, SNES, N64, Master System, Mega Drive inkl 32x, Neo Geo, PC Engine, Playstation 1 och MAME på den utan några större problem. Eller med ett litet kvarstående problem efter att jag löst både MAME och Playstation emuleringen och det är nämligen att kunna emulera CD-spelen som fanns till PC Engine. Det vill sig inte riktigt med dem. Här behöver jag lägga ned lite mer tid, tid som jag inte riktigt har just nu, för att få det hela att fungera. Spelen som fanns på de så kallade Hu-Card fungerar kanon men inte CD ditona.

Förutom det så behöver jag också kolla av 2 saker till och det är rörande handkontrollerna. Just nu så har jag bara kört en PC handkontroll som är en kopia på Playstations handkontroll och ansluts via sladd och USB. Det fungerar klockrent men jag vill testa två andra lösningar; valfri typ av handkontroll som ansluts trådlöst via bluetooth alternativt USB sändare/mottagare och regelrätta arkadkabinett joystick och knappar som jag helst bygger ihop själv, inte en av de där färdiga kontrollerna.

Nu vet ni statusen och vad som skall göras härnäst i detta projekt; lösa CD problematiken och därefter testa av andra kontroller. Sedan så kan jag starta och bygga en kabinett då det verkar som att en Raspberry Pi 3 kommer fungera hur bra som helst för detta lilla projekt vilket underlättar enormt mycket.


Här hittar ni sammanställningen på de projekt som jag presenterat hittills:
Projekt #1 – LCHF no more GENOMFÖRT!
Projekt #2 – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6 GENOMFÖRT!
Projekt #3 – del 1, del 2 GENOMFÖRT!
Projekt #4 – Winter’s Heart
Projekt #5 – A Change of Heart
Projekt #6 – Freeride XC PAUSAT
Projekt #7 – del 1, del 2
Projekt #8
Projekt #9
Projekt #10
Projekt #11 – No Pain, No Gain
Projekt #12
Projekt #13
Projekt #14
Projekt #15
Projekt #16 – del 1, del 2
Projekt #17
Projekt #18 – A Leap of Faith