”Haha, I knew it. Absolutely smitten with her. A bit of discretion when courting a brunette; never pursue her sister. But if you cannot avoid the charm of the sister, kill the brother. Savvy?”

Låter kanske liiiite väl overkill men vad gör man inte för kärleken? Rådet kommer från Captain Jack Sparrow i den senaste installationen av Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales och är väl förhoppningsvis inget jag skall behöva följa. Brunetten är ju hon som jag omnämnt i den första delen i detta s.k. ”projekt” samt i Writings on the Wall-serien som fortfarande desperat behöver avslutas med sitt sista inlägg, men jag kommer dit. Lovar. På heders. Håller bara på att finslipa det sista på det inlägget.

Angående detta lilla ”projekt” eller äventyr (eller hur man nu ser på saken) så har jag inte gjort några framsteg än. Faktiskt inte ens gjort en antydan till försök eller initierat någonting. Är svårt det här. Svårt att veta hur man skall lägga upp det hela. Angående att jaga efter systern så finns det inte på tapeten alls oavsett hur charmig hon faktiskt kan vara. Vilket hon kan. Vara charmig alltså. Men nä, det är som sagt inte aktuellt. Det gör ju att det inte finns något behov av att döda brodern heller. Vilket ju är tur. För det vill jag ju inte alls göra. Döda han alltså. Nä, han är ju riktigt trevlig så det skulle vara sorgligt. Så Captain Jacks råd är ju ingen gångbar väg när det gäller detta.

Så hur skall jag göra? Hur lägger jag upp det hela för att lyckas? Jag vet faktiskt inte riktigt. Känner mig både osäker och inte så lite nervös över det hela. Måste ju bara lyckas. Punkt. Har nog aldrig gjort något så här planerat tidigare utan oftast så har möjligheterna spelat mig i händerna eller så har jag när tillfället yppat sig skjutet oplanerat från höften. Men det här är ju annorlunda. Här vet jag ju precis vad jag vill uppnå och med vem, vilket faktiskt konstigt nog gör vägen dit svårare. Man skall ju inte övertänka saker, brukar ju de flesta råda, men det är lättare sagt än gjort det. Som jag beskrivit tidigare så har jag nog endast en gång tidigare i mitt liv varit riktigt kär och när jag då i min ungdom gjorde ett tafatt försök att knipa hjärtat på den jag åtrådde så blev det ju nej. Blev ingen kärlek. Det har nog satt djupare spår än jag vill medge och tror det är därför som jag haft svårt att verkligen bli kär i någon igen. Liksom inte riktigt tillåtit mig det. Tills nu. Men då är det ju det här med hur jag skall gå till väga med att förklara mina känslor för den personen. Hur gör jag? Gick ju som sagt inte så bra förra gången om vi säger som så. Inte bra alls. Visst, var ju ett tag sedan. Ett bra tag sedan för att vara ärlig. Men det spelar liksom ingen roll. Minnet finns där. Osäkerheten finns kvar. Helt sjukt faktiskt med tanke på hur mycket vatten som flutit under broarna sedan dess. Men så är det. Så hur skall jag bära mig åt? Som Gandalf så fint uttrycker det i Fellowship of the Ring:

”Riddles in the dark”

Här hittar ni sammanställningen på de projekt som jag presenterat hittills:
Projekt #1 – LCHF no more GENOMFÖRT!
Projekt #2 – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6 GENOMFÖRT!
Projekt #3 – del 1, del 2 GENOMFÖRT!
Projekt #4 – del 1, del 2 PAUSAT
Projekt #5 – del 1, del 2
Projekt #6 – Freeride XC PAUSAT
Projekt #7 – del 1, del 2
Projekt #8
Projekt #9
Projekt #10
Projekt #11 – No Pain, No Gain
Projekt #12
Projekt #13
Projekt #14
Projekt #15
Projekt #16 – del 1, del 2
Projekt #17
Projekt #18 – A Leap of Faith