Jag har den senaste veckan, ge och ta några dagar, kikat igenom senaste inkarnationen av 24 som fått tilläggstiteln Legacy. Originalserien är en av mina favvo-serier och jag har vid flertalet tillfällen hyllat den här i bloggen, bland annat här och här. Någon fortsättning på vita duken för Jack Bauer blev det aldrig efter den 8 säsongen utan istället så kom ifjol en 12-episoders uppföljare döpt till Live Another Day. Den var ett kärt återseende och höll samma höga kvalitet som de tidigare säsongerna men efter den så meddelade Kiefer Sutherland att han inte ville fortsätta som Jack Bauer och skaparna valde då att göra en nystart med andra karaktärer i Legacy. Visst finns det några gamla bekantingar med i handlingen men huvudpersonen är numera Eric Carter, en ex militär som lever under skyddad identitet i början. Det hela utspelar sig under 12 timmar, precis som Live Another Day, och även om man saknar Jack så är serie riktigt bra och Carter går inte av för hackor även om Corey Hawkins som spelar honom inte riktigt har Sutherlands utstrålning. En bra inkarnation av serien med bra birollsskådisar som Miranda Otto och Jimmy Smiths. Lite tråkigt att FOX för bara några dagar sedan meddelat att man inte kommer att förnya serien för en andra säsong utan att man kommer omarbeta 24 återigen istället. Återstår att se om det inbegriper Eric Carter eller Jack Bauer eller om de försöket hitta på något helt nytt istället. Hur än det månne vara med det så kan jag rekommendera att se denna inkarnation då den var helt OK. Rent av bra.