Nu så har jag genomfört de flesta av min pensionmäklares rekommendationer som jag nämnde i förra inlägget. Jag skrev felaktigt att jag bytt strategi för mitt PPM-sparande, vilket jag inte alls hade när jag tittade närmare. Det jag hade bytt var endast tjänstepensionssparandet. Men nu så har jag genomfört det mesta av hennes råd så här kommer en snabbsammanfattning;

– Tjänstepensionssparandet har blivit ändrat till en aggressivare fond med historiskt sett betydligt bättre avkastning.

– PPM-sparandet har nu ändrats till statens egna AP7 SÅFA som historiskt sett har gått fenomenalt bra.

– Mitt privata ISK-sparande har avslutats och de sparade pengarna har överförts till mitt vanliga sparkonto. Kommer köpa aktier för dem istället.

– Har avslutat min Livförsäkring via facket då den endast utbetalas till personer skrivna på samma adress som mig och då jag bor för mig själv så fyller den ju inte mycket till funktion.

– Sjukförsäkringen via facket har även den avslutats då det visade sig vid rådgivningen att den vi har via jobbet är mer än tillräcklig.

Några saker finns kvar att göra. Den ena har jag stoppat sparandet till; BoSpar hos HSB. Jag har dock kvar att föra över pengarna från BoSpar-kontot hos Swedbank till min rätta bank men det ligger på att göra listan. Den andra saken är hur till vida jag skall löneväxla en del av min lön varje månad mot pensionsavsättning. Enligt rådgivaren så är det den sak som skulle vara absolut mest fördelaktigt för mig. Har inte riktigt bestämt mig om jag skall göra det så återkommer om det i nästa, och avslutande, inlägget gällande detta projekt.

Här hittar ni sammanställningen på de projekt som jag presenterat hittills:
Projekt #1 – LCHF no more GENOMFÖRT!
Projekt #2 – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6 GENOMFÖRT!
Projekt #3 – del 1, del 2 GENOMFÖRT!
Projekt #4 – del 1, del 2 PAUSAT
Projekt #5 – del 1, del 2, del3 AVSLUTAT!
Projekt #6 – Freeride XC PAUSAT
Projekt #7 – del 1, del 2
Projekt #8 – del 1, del 2
Projekt #9 – Construction project
Projekt #10
Projekt #11 – No Pain, No Gain
Projekt #12
Projekt #13
Projekt #14
Projekt #15
Projekt #16 – del 1, del 2
Projekt #17
Projekt #18 – A Leap of Faith