Idag så var det då dagen D för min nya utbildning. Dagen då den skulle startas. Vet väl inte riktigt hur soldaterna kände sig inför landstigningen i Normandie, troligen jäkligt mycket mer nervös än mig, men att säga att jag var oberörd är nog att tona ned mina känslor lite väl mycket. Var väl egentligen inte nervös utan mer spänd, förväntansfull och samtidigt gick tankarna lite i banor om ”vad tusan har jag gett mig in i nu då?”. Precis som det skall vara med andra ord. Så vad är det jag då skall studera? Vad skall jag bli då jag blir stor? Jo, jag har anmält mig till en MBA utbildning. Vad är nu det? Det står för Master of Business Administration och är en vidareutbildning i företagsekonomi för yrkesverksamma personer som vill utveckla sitt affärsmannaskap till en ledande position. Syftet är att ge en vidareutbildning i ledarskap och organisation samt ge erfarenhet för att mer framgångsrikt kunna leda företag och organisationer. Den specifika utbildning som jag kommer gå är specifikt inriktad för att passa oss som är ingenjörer i botten, sker på halvfart och sträcker sig över 8 delmoment på 2 års tid. ”Ja, vissa har ju svårare för sig och behöver mer utbildning än andra”, som en vän så fint uttryckte det i helgen när jag berättade att jag skulle börja plugga igen. Kanske är det så, men det är helt valt av egen vilja och något jag med spänning ser fram emot. Första dagen är nu avklarad, många nya bekantskaper och en bra start. Mitt horoskop för dagen (ja, som ni minns så har jag ju ”erkänt” att jag gillar att läsa horoskop här) löd faktiskt: Andra tycker du är trivsam. Sysslar du med utbildning så är du dess vinnare och mitt veckohoroskop hade följande att skriva om denna vecka: Utbildning tror jag det kommer att talas om för dig. Det kan kosta en del, men verkar rätt. Så om man lyssnar till stjärnorna så verkar ju det här med att börja en utbildning idag, just denna vecka, helrätt. Vilket ju är hur kul som helst. Det känns med andra ord väldigt bra trots att jag vet att det kommer kräva en hel del tid och resurser från min sida för att gå igenom den. Men det kommer att vara väl spenderad tid så väl på arbetstid som på fritiden. Jag är verkligen spänd och förväntansfull på detta och kommer beskriva mer om utbildningen i senare inlägg om detta projekt som ni förstår inte kommer bli helt slutförd detta år. Jag kanske dock avslutar projektbeskrivningen här i bloggen innan den är helt slut men det tar vi framöver tänker jag. I nästa inlägg tänkte jag ge mig i kast och beskriva mina nya arbetsuppgifter lite mer. Min nya roll på NV. Är minst lika spänd på den!

Här hittar ni sammanställningen på de projekt som jag presenterat hittills:
Projekt #1 – LCHF no more GENOMFÖRT!
Projekt #2 – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6 GENOMFÖRT!
Projekt #3 – del 1, del 2 GENOMFÖRT!
Projekt #4 – del 1, del 2 PAUSAT
Projekt #5 – del 1, del 2, del3 AVSLUTAT!
Projekt #6 – Freeride XC PAUSAT
Projekt #7 – del 1, del 2
Projekt #8 – del 1, del 2
Projekt #9 – del 1, del 2 GENOMFÖRT!
Projekt #10
Projekt #11 – No Pain, No Gain
Projekt #12
Projekt #13
Projekt #14
Projekt #15
Projekt #16 – del 1, del 2
Projekt #17
Projekt #18 – del 1, del 2, del 3