Så, nu har jag slutfört detta projekt. Vad det innebär är att jag knutit ihop säcken genom att göra följande tre saker:

– Jag har avslutat HSB BoSpar-kontot som jag hade hos Swedbank och fört över pengarna till mitt konto i Handelsbanken.
– Jag har avslutat mitt ISK-konto hos Handelsbanken.
– Jag har lytt rådet från min pensionsrådgivare och löneväxlar numera en del av min lön varje månad mot pensionsavsättning.

Den sista åtgärden har jag kommit fram till är den mest fördelaktiga för mig. Lite av en win-win så att säga. Samtidigt som jag sätter av pengar till pensionen så gör jag det på oskattade pengar. Löneväxlar alltså från bruttolönen vilket gör att jag sänker min inkomst vilket innebär att jag kommer att skatta mindre. Win-win alltså. Fattar inte att jag inte gjort detta tidigare. Men så är det, nu känns det som att jag gjort den pensionsplanering som var målet för detta projekt och jag känner mig nöjd med läget som det är. Case closed med andra ord.

Här hittar ni sammanställningen på de projekt som jag presenterat hittills:
Projekt #1 – LCHF no more GENOMFÖRT!
Projekt #2 – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6 GENOMFÖRT!
Projekt #3 – del 1, del 2 GENOMFÖRT!
Projekt #4 – del 1, del 2 PAUSAT
Projekt #5 – del 1, del 2, del3 AVSLUTAT!
Projekt #6 – Freeride XC PAUSAT
Projekt #7 – del 1, del 2
Projekt #8 – del 1, del 2, del 3 GENOMFÖRT!
Projekt #9 – del 1, del 2 GENOMFÖRT!
Projekt #10
Projekt #11 – No Pain, No Gain
Projekt #12
Projekt #13
Projekt #14
Projekt #15
Projekt #16 – del 1, del 2
Projekt #17
Projekt #18 – del 1, del 2, del 3