Projekt nummer 7, som jag så underfundigt döpte till A Place To Call Home, har genomförts. Det hade som syfte att hitta ett nytt boende och se till att flytta in där. Vilket är gjort, äntligen, och jag har därför avslutat det projektet. Som sig bör. Men nu när jag slutligen har fått arslet ur vagnen, som ordspråket så fint lyder, och flyttat in mina saker så har det blivit dags att starta upp det efterföljande projektet. Det projektet som skall leda till att det blir beboeligt. Eller kanske bli något mer än bara ”beboeligt”. Bli så som jag vill ha det. Få till det hem som jag kan känna att jag trivs i. Ett rum med utsikt så väl inne som ute med andra ord. Det här projektet är med andra ord hängivet inredningsdesign och då främst min design av mitt hem. Ja, mitt ”andra” hem då. Hemmet i Östersund. Lägenheten i Hoting är ju redan på plats så den räknas inte in här. Nä, det här projektet kommer röra inredningen av lägenheten på Frösön och beräknas ska vara färdigt till årsskiftet. Vi får se hur det går med det. Har ingen superklar bild av hur det skall se ut utan kör på med en sak i taget och bygger samt kompletterar mig sakta men säkert framåt. För tillfället sker det på bred front där jag både ”slåss” i hallen och köket såväl som i det kombinerade sov- & vardagsrummet. Men så får det vara just nu och följande har hänt:

Till köket har jag byggt en hylla som i grunden består av stapelbara lådor i olika färger som ställs på ett underrede och sedan hålls ihop i varandra med små vinkeljärn i stål. Hyllan är klar och ställd på sin plats men den sista touchen behöver göras. Vidare har 2 köksstolar som funnits i stugan så länge jag minns restaurerats och klätts för att matcha färgen på en av lådorna i hyllan. 2 andra köksstolar har inhandlats nya och dessa väntar bara på att bli ihopmonterade. Ett runt bord i gustaviansk stil har införskaffats på ett för mig väldigt otypiskt vis, nämligen genom begagnatköp på Blocket. För att komplettera det hela så har några enkla pallar från IKEA, också otypiskt mig, köpts. Som kökslampa så håller en gammal skomakarlampa jag haft nedpackad i flera på att renoveras, är dock inte riktigt på det klara med hur jag vill att den skall se ut när den blir klar. Men det ger sig nog tids nog.

Vad gäller hallen så är det nog det rum så kräver mest tanke utifrån hur planlösningen ser ut. Jag har en del idéer men jag har inte exekverat någon av dem än. Ber att få återkomma i senare inlägg i detta projekt på vad det slutgiltiga beslutet gällande inredning blir.

Om vi så rör oss till det kombinerade sov- och vardagsrummet så jobbas det på båda fronterna gällande de olika delarna. Till sovrumsdelen så håller jag som bäst på att bygga ett sängskåp som en befintlig säng som jag haft sedan kommer att fällas in i. Alla delar till trästommen till skåpet är tillsågade och jag har grundmålat dem samt målat första varvet på vad som kommer bli insidan. Återstår att skruva ihop den, ge den en omgång med spackel och puts därefter och en sista strykning med färg får att få till finishen. På plats finna även en gammal frisörstol jag inhandlade under min tid i Umeå senast och hur den skall användas och med vad den skall kombineras är inte riktigt klarlagt än, behöver få mer saker på plats för att kunna se helheten och ta ett beslut. Går vi till vardagsrumsdelen så har en befintlig TV-bänk kommit på plats och den har fått ett tillskott i form av en extra hylla ovanpå som jag tillverkat för att ställa TV’n på. Vilket jag gjort. Ställt TV’n på alltså. Tur jag hade 2 sådana så jag slapp köpa en ny i detta läge. Vidare har ett par fronthögtalare jag haft undanstuvade kommit på plats och jag är riktigt nöjd att de inte behöver vara nedpackade längre. De behöver dock kompletteras med en centerhögtalare, några satelliter samt en baslåda för att få till det eftersträvade Dolby Atmos ljudet. Men det får bli om ett tag. Har annat att prioritera först. Rumsbordet hade jag sedan förut men idag anlände den nyinköpta soffan. De två soffor jag hade lagrade tidigare har jag skänkt bort så blev till att handla nytt men om vi skall vara ärliga så var jag inte så intresserad av någon av dem ändå. Har inte hunnit med att skruva ihop soffan än utan det får bli om någon vecka. Efter jakten.

Ja, som ni märker så är det mycket på gång. Det mesta är saker av grövre kaliber men det är den fas jag är i just nu. Finliret får komma senare men det finns definitivt med på horisonten med. Men first things first. Bilder? Tja, lägger upp en drös när jag börjar känna mig nöjd med utfallet…


Här hittar ni sammanställningen på de projekt som jag presenterat hittills:
Projekt #1 – LCHF no more GENOMFÖRT!
Projekt #2 – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6 GENOMFÖRT!
Projekt #3 – del 1, del 2 GENOMFÖRT!
Projekt #4 – del 1, del 2 PAUSAT
Projekt #5 – del 1, del 2, del3 AVSLUTAT!
Projekt #6 – Freeride XC PAUSAT
Projekt #7 – del 1, del 2, del 3 GENOMFÖRT!
Projekt #8 – del 1, del 2, del 3 GENOMFÖRT!
Projekt #9 – del 1, del 2 GENOMFÖRT!
Projekt #10
Projekt #11 – No Pain, No Gain
Projekt #12
Projekt #13
Projekt #14 – A Room With A View
Projekt #15
Projekt #16 – del 1, del 2
Projekt #17
Projekt #18 – del 1, del 2, del 3