Jahapp, så har då dagen kommit (och gått) då uppföljaren till världens bästa tråkiga film hade premiär. Jag hade tyvärr inte möjlighet att se den på premiären och lyckades faktiskt inte få några biljetter till den i GBG i torsdags. Ja, eller vi lyckades inte få 2 biljetter i torsdags. Inte bredvid varandra i alla fall. Hur som helst så fick jag biljetter igår istället och har nu sett den hyllade andra delen. Som ni kanske minns så uttryckte jag ju min åsikt om originalet och mina tvivel gällande uppföljaren i ett tidigare inlägg och skulle vilja säga att efter genomtittningen så kvarstår de. Filmen var inte dålig, långt ifrån, men inte heller bra. Lite ungefär som originalet. Fast med sämre musik. Filmen var långsam i sitt berättande och ungefär så där tråkig som den första. Den är verkligen visuellt supersnygg, även det som den första, och Harrison Ford är så där magiskt suverän som han tenderar att vara nu för tiden. Var kul att se honom som Deckard igen. Men nä, kommer nog ha samma förhållande till denna som jag har till den första och jag vidmakthåller nog fortfarande att Denis Villeneuve har nog allt en del att visa som regissör i mina ögon än. En bra men alldeles på tok för långsam film.

Då det gått 30(!) år mellan det att filmerna utspelar sig så bad Villeneuve tre av sina vänner att spela in tre kortfilmer som skall fylla luckorna mellan den första och andra filmen. Ifall ni inte sett dem så hittar ni dem här:

Blade Runner Black Out 2022
Blade Runner 2036: Nexus Dawn
Blade Runner 2048: Nowhere to run

Om ni inte visste det så har det faktiskt kommit en uppföljare på Blade Runner tidigare. Ja, eller uppföljare och uppföljare. En film som gör anspråk på att utspela sig i samma universum i alla fall. Fast å andra sidan så verkar ju Ridley Scott göra det mesta för att knyta samman Alien-universumet och Blade Runner-universumet nu för tiden med. Fast om vi sätter det åt sidan så pratar jag faktiskt om filmen Soldier med Kurt Russel från 1998. Finns gott om så kallade easter eggs som refererar till Blade Runner i den filmen. Har du inte sett den så är den värd en titt även om den har lite dåligt rykte. Jag gillar den som en stabil actionfilm. Plus att Kurtan är ju med då! Alltid ett plus.