Har i helgen mer eller mindre strecktittat mig igenom Netflixs nya serie Mindhunter som producerats och till viss del även regisserats av David Fincher. I serien, som utspelar sig på 70-talet, så får vi följa hur FBI startar upp en avdelning som studerar beteendet hos de värsta kriminella de har i sina fängelser för att bättre kunna lösa och förutse brott. Om man sett Finchers film Zodiac så känner man igen sig väl i serien då berättandet, atmosfären och designen i produktionen är väldigt lika. Vilket är något som verkligen tilltalar mig. Vet inte om det är för att jag är ett 70-talsbarn men filmer och TV-serier som utspelar sig i det årtiondet står högt i kurs hos mig. Är nog därför jag håller Zodiac som Finchers kanske bästa film. Ja, jag håller den högre än Fight Club, Seven, The Social Network och Gone Girl. Men The Game då, säger du? Tja, de är i samma klass. Är nog hårfint vilken av de två som är bäst i mitt tycke. Att Fincher också regisserat musikvideon till en av mina favorit MJ låtar går ju inte av för hackor heller. Men, men, nu var det ju Mindhunter jag pratade om och jag måste säga att jag gillade den skarpt. Helskarpt till och med. Bland det bättre jag sett på länge. Kan inget annat än rekommendera att du ser den…

https://youtube.com/watch?v=7gZCfRD_zWE