Jahapp, trots en ganska så grå tid i mitt liv, något jag tror jag kommer skriva om i ett annat inlägg, så finns det små ljusglimtar som dyker upp. En av dessa var Marvel/Netflix-serien The Punisher som hade premiär på streamingtjänsten i fredags. Har nu mer eller mindre sträcktittat igenom de 13 avsnitten i helgen och måste säga att det är blandade känslor för serien som sådan nu när första säsongen är avklarad. Som jag skrivit om tidigare så har Punisher alltid varit min absoluta favorit när det kommer till serietidningshjältar och att få se han filmatiserad är alltid något positivt i min bok. Men med det sagt så är jag inte stormförtjust i Bernthal i rollen som allas vår Frank Castle. Serien är lite sisådär men några höjdpunkter men också med sådant som jag inte gillar alls. Lite av samma som Luke Cage och Jessica Jones. Och Defenders. Mycket som är bra men också mycket som lämnar en hel del i övrigt att önska. Skulle säga att det är jämnt skägg mellan Iron Fist och The Punisher och tvingas jag välja så håller jag väl Punisher som den bättre, men det kan vara bara för att jag gillar karaktären bättre. Ingen rår dock på någon av säsongerna av Daredevil än. Rangordnade ju de andra Netflix/Marvel-serierna tidigare här och den uppdaterade listan lyder väl enligt följande:

1. Daredevil, säsong 2
2. Daredevil, säsong 1
3. The Punisher
4. Iron Fist
5. The Defenders
6. Jessica Jones
7. Luke Cage

Som vanligt är produktionsvärdet högt på dessa serier och Punisher är inget undantag. Jag rekommenderar serien om du gillar den här typen av serietidningsäventyr men om du inte sett Daredevil än så bör du överväga att starta där istället. The Punisher är bra, bara inte så briljant som jag hade hoppats på.