Jahapp, som ni märker så har det skett en uppdatering av bloggen med både lite gammalt men även lite nytt. Har tagit tillbaka den gamla bloggdesignen dock med en ny bloggbanner/bild som får symbolisera ljuset jag ser i tunneln inför 2018. Vad är väl bättre än ett gnistrande vitt och snöigt fjällandskap i strålande solsken? Inte mycket om ni frågar undertecknad!!!

Så vad är nytt då?

För det första så har jag uppdaterat med en ny kategori för årets blogginlägg. Pensionerade den gamla ”A Time For Action” som jag tycker fyllde sin funktion bra under 2017, då det verkligen var året då jag såg till att göra eller starta flertalet saker som jag gått och dragit på, men som nu spelat ut sin roll lite. Den nya kategorin, ”Live and Let Live!”, kommer bättre att symbolisera min strävan under 2018. Den är ju i grunden inte så olik i tankesätt och symbolik då det går ut på att göra saker som jag tidigare bara pratat om men istället för att vara projektbaserat som fjolåret tenderade att vara så handlar det mer om att fylla livet med saker som jag verkligen vill. Göra en vardag av det hela. Min väns tragiska frånfälle har ju, som jag skrivit om tidigare, fått mig att omvärdera vad och vilka som är viktigt och viktiga här i livet och jag kommer verkligen försöka att se till att leva i nuet och göra sånt som jag själv vill, saker som förgyller mitt liv. Det har blivit dags att… ja, Live and Let Live! Vad kommer då det uttrycket ifrån? Den meningen? Tja, även om den kanske är ganska så självbeskrivande så har jag faktiskt hämtat den från Paul McCartneys fantastiska Bond-låt Live and Let Die. I motsats till temat i låten så har jag ju inte för avsikt att ge upp och gråta utan istället… ja, precis; Leva!

Något mer nytt?

Jo, som ni kanske uppmärksammat så har jag också ändrat bloggnamnet från taglinen från filmen The Sting till det numer mer passande ”What Does Your Heart Tell You?”. Det skall synka ihop med det här med att leva i nuet och göra det jag vill genom att lyssna till vad mitt hjärta säger, både vad gäller saker jag vill göra, saker jag vill säga och att följa mitt hjärta gällande personer jag vill ha i mitt liv. Det har faktiskt att göra med att jag skall lyssna till mig själv och INTE andra, göra sånt som jag känner i själen är rätt för mig och sluta upp med saker som jag kanske egentligen INTE vill göra utan man mer gör för att man är snäll. Tanken, hur drygt det än låter, är faktiskt att bli lite mer egocentrerad. Lite mer egoistisk. Vilket i sig inte behöver betyda att jag tänker sluta bry mig om andra, tvärtom faktiskt. Det betyder att jag kommer ge dem mer av min kvalitetstid, att jag kommer sortera bort sånt som jag tycker är oviktiga saker i mitt liv och därigenom få mer tid till över för de viktiga sakerna. Verkar det logiskt och vettigt? Ingen aning, men det verkar logiskt i min hjärna i alla fall. Jag kommer att säga sådant som jag hållit inne med till de personer som det berör bara för att jag är skyldig mig själv att göra det. Vad som kommer hända därefter är inte i mina händer men då har jag i alla fall sagt vad jag känner och vill med de personerna. Lika med saker jag vill köpa, nu är tiden för det och här har jag redan börjat agera och skaffa sådant som jag vill ha. Saker som jag tror kommer sätta lite guldkant på livet. För att inte tala om saker jag vill göra, här håller nya planer på att smidas och jag kommer, traditionsenligt nu för tiden, att presentera dem inom kort i en ny sammanställning av projekt att genomföra. Så vad kommer det här med ”What Does Your Heart Tell You?” ifrån då? För det kommer väl från någonstans? Jorå, det gör det allt. Många kanske associerar det med dialogen mellan Aragorn och Gandalf i Lord of the Rings – The Return of the King men faktum är att jag INTE plockat det därifrån alls. Nä, för även om jag gillar LotR så finns det en annan filmserie jag gillar mer. Precis, Star Wars. I det här fallet är det faktiskt från den oförtjänt utskällda Episod 1 – The Phantom Menace där Pernilla August som Shmi Skywalker ställer just den frågan till Anakin när han är på väg att ge sig av med Padmé och Qui-Gon Jinn.

Jejopp, det var det. Så under 2018 så kommer jag att försöka leva i nuet, Live and Let Live!, samtidigt som jag kommer att försöka följa mitt hjärtas röst genom att kontinuerligt ställa mig frågan; What Does Your Heart Tell You? På så sätt kommer jag att skapa min egen verklighet. Bli min egen lyckas smed. Känns som att jag är skyldig mig själv det. Bara så ni vet. Hur det går återstår att se och blir väl något vi får analysera om ett år. Så till dess, se till att 2018 blir till det ni vill att det skall bli…det skall jag göra!

What does your heart tell you?