Som jag skrev i det sista projektinlägget under 2017 och beskrivningen av nyårslöftet i årets andra inlägg så tänkte jag här revidera min syn på det här med ”projekt” inför 2018. Årets nyårslöfte är ju att leva livet nu och lyssna till mitt hjärta, vilket jag tänkte börja med att renodla det här med projekt för 2018. Fjolåret bjöd till slut på 18(!) olika projekt som i sig blev alldeles för många. Sex stycken genomförda, sex stycken pågående, ett avslutat för att aldrig genomföras, två påbörjade men pausade samt tre stycken skjuten på framtiden. Dags att, som det sägs i filmens underbara värld, kill your darlings. Några projekt behöver helt enkelt hamna på klipprumsgolvet och inte i den färdiga filmen som stavas ”mitt liv”. So her goes nothing:

Projekt 1, 2, 3, 7, 8 och 9 blev ju genomförda så de kan vi plocka bort direkt. De är ju klara, DUH! Projekt 5 avslutade jag ju så det kan vi också plocka bort. Se där, redan sju projekt borta, nu bara 11 to go. De två projekten som blev pausade, 4 och 6, var båda vinterrelaterade. Nummer 4 rörde ombyggnation av en skoter, vilket inte kommer ske, så det får hamna i skräpbingen. Rörande nummer 6 så hade det med skidor att göra och är egentligen inget som behöver vara ett ”projekt” utan det kommer nog naturligt ändå. Bingen för det med. Projekt 11 var att jag skulle skapa en vardag gällande träning och det tycker jag att jag har vid det här laget även om det kunde vara bättre. Kommer nog fortsätta kämpa med detta även fast jag kasserar själva projektet i fråga utan att tycka det är helt genomfört, vilket det ju egentligen aldrig kan bli utan det skall ju fortgå resten av livet är det ju tänkt. Inget mer projekt av det med andra ord. Nummer 14 har med lägenheten i Östersund att göra och dess inredning, vilket är något som ständigt pågår (precis som i lägenheten i Hoting) och inget som egentligen kräver att vara ett projekt. Nä, får bli bingen för det med. Skräpbingen alltså, inte sängen :-). Projekt 17 är ju företaget, Areion, och det är ju vad det är för tillfället. Kommer inte att aktivt göra något som skulle förändra nuvarande situation så det får förbli i sitt nuvarande stadie; aktivt inaktivt. Som projekt räknat så får det bli pensionerat. För tillfället i alla fall. Så, där har vi det. Ytterligare fem projekt som får stryka på foten. Vad är då kvar? Jo, sex stycken projekt från 2017. Sex projekt som får följa med in i 2018. Groovy, som Spike i Notting Hill skulle sagt.

Så några nya tillägg? Jorå, det blir det. Jag har för närvarande fyra olika projekt som ligger på ”väntlistan” men kommer INTE att lägga till alla de fyra. Nä, två av dem kommer att få vänta till en annan tid, om de alls kommer genomföras någonsin. Ett av projekten är ett jag väldigt gärna vill göra men som jag är lite oklar på gällande hur och var, så därför så får det vänta lite för tillfället. Det kan komma att påbörjas men just i detta nu känns det som att det är ett projekt för framtiden. Det sista av de fyra är det enda av dem som jag kommer att lägga till. Faktiskt. Skrev ju att jag skulle fokusera på kvalitet över kvantitet. Ett nytillskott får det bli. Endast.

Så, sju stycken projekt totalt inför 2018. En klar minskning, men fortfarande ett projekt mer än som faktiskt slutfördes under 2017. Men, och det här är ju ett relativt stort men, jag påbörjade ju även en rad projekt under 2017. Projekt som inte blev klara men som tagit en hel del tid i anspråk. Så rent generellt så bör sju projekt, där tre av dem redan är påbörjade och presenterade här i bloggen, vara en klar minskning och helt genomförbart. Faktum är att ett av de opresenterade projekten, det kanske mest ambitiösa av dem alla, har pågått i mer eller mindre de senaste 18-20 åren utan att slutföras. Men mer om det i ett annat, senare, inlägg.

Så, det var den utlovade omgrupperingen. Det jag utlovade anser jag ha uppfyllts; färre projekt, ”dödat” mina älsklingar och fokuserat på kvalitet över kvantitet. Ser med spänd förväntan fram emot att ta tag i dessa sju projekt. Kommer bli hur kul som helst. I genomförandet så kommer jag definitivt att lyssna till vad mitt hjärta vill att jag skall göra. Det kommer prägla hur jag gör det, varför jag gör det och med vem, i förekommande fall, jag gör det. Genomförandet av dessa sju projekt kommer, tillsammans med så mycket annat som jag kommer skriva om här i bloggen, att definiera och göra så att jag kommer vara på god väg att uppfylla nyårslöftet. Ni minns; leva livet nu och lyssna till mitt hjärta. Är inte livet ett äventyr, så säg? Du hänger väl med på det här äventyret, eller hur?

2018 års projekt:

Projekt A (Tidigare Projekt #10)
Projekt B (Tidigare Projekt #12)
Projekt C (Tidigare Projekt #13)
Projekt D (Nytt!)
Projekt E (Tidigare Projekt #15 – del 1, del 2)
Projekt F (Tidigare Projekt #16 – del 1, del 2)
Projekt G (Tidigare Projekt #18 – del 1, del 2, del 3)