Titeln ”Signed” på detta inlägg, det tredje i serien Egoboost, åsyftar Stevie Wonders välkända låt Signed, Sealed, Delivered (I’m Yours) som kommer utgöra basis för inläggen i denna serie framöver. Nästa inlägg kommer med andra ord bli titulerat ”Sealed”, det därefter ”Delivered” för att avsluta med det sista (DUH!) inlägget så kommer ha titeln ”I’m Yours”. Fiffigt, va? Eller not… whatever, är ju min blogg så gör ju som jag vill 😉

Som jag skrev i de två tidigare inläggen gällande detta projekt, på den tiden då det hette Projekt #15, så hade jag utifrån alla de olika möjligheter som fanns, olika vägval att välja mellan, för detta projekt bestämt mig för ett av dem och hade sedan träffat en säljare för att diskutera möjligheter. Jag skrev även att jag bestämt mig för att gå vidare och att jag kontaktat säljaren på nytt men att han just då var ledig. Skulle göra ett nytt försök att kontakta honom på måndagen efter när han skulle vara tillbaka. Så hur gick det med det hela nu då? Jorå, jag fick allt tag på säljaren under måndagen därefter och gjorde min beställning mer officiell. Åkte därefter till Umeå, där jag gjort inköpet, och signerade köpeavtalet på fredagen den 22/12. En liten förtida julklapp till mig själv och anledningen till att jag döpt detta inlägg till ”Signed”.

Så vad är det jag då köpt? En ny snöskoter? Ett par nya skidor? En ny älgstudsare? Nä, inget sånt. Har faktiskt gått och köpt mig något som jag under relativt lång tid varit sugen på. Något som funnits i tankarna i några år. Något som jag, på sätt och vis, skämtat om. Så vad är det då? Well, det är faktiskt en ny häst. Denna gången en Mustang. En Mustang av stål, plast, aluminium och läder. En Mustang med 8 cylindrar och 460 (tror jag) hästar. Precis, du läste rätt, det har beställts en helt ny 2018 års Ford Mustang! Är hur exalterad som helst! Jag! Han som brukar säga att han är totalt ointresserad av bilar. Något som jag definitivt får sluta med nu. För betalar man en halvmiljon för en bil så är man inte ”totalt ointresserad”. Så är det bara. Jag är så där Top Gear/Grand Tour intresserad. Dvs jag gillar inte att skruva, renovera eller putsa utan jag gillar att köra. Att kunna gå ut, vrida på nyckeln och sedan bara köra. No more, no less, och det är anledningen till att jag köpt den. Eller en av anledningarna i alla fall. Sommaren kan nu inte komma fort nog, vilket är något jag ALDRIG trodde att jag skulle skriva. Aldrig…

Den är dock bara beställd och signerad för tillfället. Det är inte riktigt bestämd vilken Mustang det blir än. Vadå, vet du inte vad du beställt? Jo, det vet jag, men det är så att 2018 så är det 50-årsjubileum sedan filmen ”Bullitt” kom med Steve McQueen, något som jag förväntar mig uppmärksammas av Ford. Varför? För att i den filmen så kör McQueen en modifierat 68:as Mustang i en av filmhistoriens coolaste biljakter. År 2001 så släppte Ford en Bullitt-version av Mustangen, något man även gjorde till 40-årsjubileumet 2008/09. Så sannolikheten för att de även skall släppa en i år är med andra ord stor. Speciellt då det även tagits foton på en trolig ny Bullitt-version under vad som verkat vara en reklamfotografering. Men Ford har inte bekräftat än och när min säljare försökt pressa svenska Ford-chefen så har han inte velat varken förneka eller säga att den kommer. Så därför är det inte riktigt bestämt vilket Mustang det blir än. Det är ju Bullitt-versionen jag vill ha och ifall den kommer och om det går att få över en till Sverige innan sommaren så är det en sådan det blir. Jag står först på listan hos Ford Sverige att få en, bara de kan få en levererad hit. Men, för att inte stå utan ifall Ford inte presenterar någon, risken finns ju, eller att Ford Sverige inte lyckas få någon skeppad över hit till lilla Svedala så har jag lagt en beställning på en GT Fastback. För att kunna få den som jag ville så var jag tvungen att beställa den innan jul. Så en Mustang blir det oavsett, endera en Bullitt eller en GT. Kommer Bullitten och de får den till Sverige så får jag den, annars så blir det den GT som jag lagt beställning på.

När får jag veta vilken det blir då? Ja, säg det. Ryktet säger att Ford kommer presentera Bullitt-versionen på Detroits bilmässa som startar nu den 13 januari. Faktum är att Ford har ett event inbokat på mässan den 14:e, så förhoppningsvis så vet vi efter det. Spännande! Så när det blivit klarlagt vilken version det blir, dvs ”Sealed”, så kommer nästa inlägg om detta projekt. Enkelt, eller hur?

Projektstatus:
Projekt A
Projekt B
Projekt C
Projekt D
Projekt E – Egoboost – del 1, del 2, del 3
Projekt F – Retro – del 1, del 2
Projekt G – A Leap of Faith – del 1, del 2, del 3