Fick idag ett extremt glädjande besked. Ett helt oväntat, men ack så glädjande. Blev helt tagen på säng faktiskt. Men blev riktigt, riktigt glad samtidigt som jag blev lite stolt över mig själv. Inte så lite heller faktiskt. Stolt alltså. Så, vad var det då jag fick veta? Jo, för ett par par veckor sedan så skrev jag tentan i den andra delen i MBA utbildningen; Att Leda Organisationsförändring och den tentan klassade med lätthet in sig på min topp tre lista över de svåraste tentorna jag skrivit. Jag har skrivit en hel del tentor i mina dagar, har ju trots allt gjort 6 år med universitetsstudier plus 1 år med tekniskt basår före det, och det är få som har varit svårare än denna. Vi hade tre timmar på oss att svara på tio frågor som vardera gav 10 poäng var och där det förväntades att man skulle skriva ca 200 ord per fråga för att där utveckla och applicera de teorier som vi lärt oss under kursen. Jag skrev under precis hela tiden och hann trots det inte med att svara på allt. De fick be mig lägga ned pennan när tiden var slut. Var inte så mycket för att det var för lite tid utan för att frågorna var kniviga och rejält kluriga att svara på. Svårt helt enkelt. Gick ifrån skrivningen ganska nedslagen och med rejäla funderingar på varför jag utsätter mig för denna utbildning. Tankar som faktiskt är helt olikt mig, brukar verkligen INTE tvivla på min kunskap och mina färdigheter, men där och då, samt under de nästkommande dagarna, så kändes det som att jag misslyckats kapitalt med skrivningen. Efter ett par dagar och möjlighet att prata av sig med vänner och kollegor så släppte känslan en aning och övergick i att ”det är ju inte värre än att jag får skriva om tentamen”. Kändes jobbigt tidsmässigt, något jag inte har gott om direkt för tillfället, men inte värre än så när man smält det lite. Har liksom förlikat mig med att jag behöver skriva den igen. Så döm då av min förvåning när jag idag fick veta resultatet på tentan, fick VG. Högsta betyget man kan få! Helt underbart oväntat och så jäkla, jäkla super skönt och roligt, om ni ursäktar språket. Så jäkla nöjd! Sällan har jag känt mig själv och något jag gjort/skapat så dåligt som i detta fallet. Att vara så inställd på att skriva omtenta och sedan få veta att man fick högsta betyget är en helt, helt underbar känsla. Så himla glad och fattar inte fortfarande hur det gått till. Men nu funderar jag inte mer över det utan ryggdunkar mig själv lite lätt, gläds åt resultatet och kör vidare på den tredje kursen som redan är i full gång. 2 av 8 avklarade nu. 25% avprickade. Ohyggligt skönt!

Projektstatus:
Projekt A
Projekt B
Projekt C
Projekt D
Projekt E – Egoboost – del 1, del 2, del 3
Projekt F – Retro – del 1, del 2, del 3
Projekt G – A Leap of Faith – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5