Förklarade ju lite löst i förra inlägget i denna serie att jag hade för avsikt att försöka följa 2 av de 5 vägarna som jag beskrivit simultant. Liksom lite sådär försöka ”dubbeldippa”, om ni nu kan ta det uttrycket utan att göra några sexuella anspelningar på det hela då det inte alls menas så, och slå in på den ena av vägarna rent fysiskt och samtidigt ”drömvandra” in även på den andra. Så hur har det då gått? Nja, det sparar jag till epilogen men för att citera Boromir (Sean Bean) i Sagan om Ringen; ”One does not simply walk in to Mordor”. Nu jämför jag ju kanske inte detta med just Tolkiens Orch-rike men det hela kräver ändå en hel del. En hel del. Det finns ju en anledning till att jag väljer två vägar att vandra samtidigt, vilket faktiskt inte är ett klassiskt fall av att äta kakan och ha den kvar, utan är mer för att det för tillfället är en dröm som jag vill försöka uppnå. Men, drömmar görs ju inte till verklighet av sig själv. Såg för ett tag sedan en mycket bra beskrivning på det:

A DREAM written down with a date becomes a goal.
A GOAL broken down into steps becomes a plan.
A PLAN backed by action becomes reality.

Precis så har jag lagt upp det hela, hur logiskt tråkigt det än må låta. Är ju ändå en ingenjör som ni kanske minns. Logik är ju mitt andra namn. Fast det är det ju inte. Inte egentligen. Jaja, ni fattar ju vad jag menar. Hur som helst så finns det en tidsram som har genererat en plan som i sin tur har genererat en rad actions. Om dessa actions skapar verklighet av drömmen återstår att se när linan löpts helt ut men det är på rull, som vi brukar säga här uppe i norr. Även om jag förklarat några gånger redan här i bloggen varför jag väljer att göra som jag gör så fick några repliker i filmen Phantom Thread, en av de Oscars-nominerade filmerna till Bästa Film (utlåtande om den kommer samlat i ett annat, sista, inlägg tillsammans med de kvarvarande två filmerna jag skall se inom kort), mig att påminnas om det hela. Repliker som passade in så fruktansvärt bra i min nuvarande situation och det är precis så här jag känner inför detta. Var precis så här ”uppvaknandet” för min del gick till och det är precis så här jag nu känner. Replikerna i fråga vill jag nu här dela med er så ni förstår vad jag menar och känner:

”I have things I want to do. I thought my days was unlimited. The mistakes I’ve made and made again, they can no longer be ignored. There are things nagging at me, things that now must be done. Things I simply can not do without you, to keep my sour heart from choking.”

Det är precis DÄRFÖR som jag gör som jag nu gör. Det tillsammans med det här att fokusera på mig själv och vad jag själv vill. Följa mitt hjärta och göra det jag drömt om. Förhoppningsvis så kommer mina drömmar att slå in. Bli verklighet. Jag vet hur jag känner, vad jag vill skall hända och jag kommer att ge mitt allt för att det skall hända med hon jag vill att det skall hända med. Lovar. För hon är ju min sol, min vind och mitt… ja, mitt regn. Älskar hennes charm, hennes humor, hennes skratt och hennes leende. Så är det bara, har jag kommit underfund med. Något som jag nog påstått varit annorlunda under en lång tid nu, vilket jag antydde i ett annat inlägg. Men det är bättre att komma fram till och erkänna att man lite tjurskalligt intalat sig själv fel saker och vägrat lyssna till vad man egentligen känner än att fortsätta leva i förnekelse. Bättre på alla sätt. Bättre alla dagar i veckan. Jag är glad att jag har modet att inför mig själv erkänna att jag inte varit riktigt sann i mina egna känslor. Att jag ljugit för mig själv. Men det är slut på det nu. Slut på att inte lyssna på hjärtat. Slut på att låta logiken och förnuftet styra. I alla fall när det gäller känslolivet. Där skall jag numera alltid lyssna till hjärtat och agera därefter. Lovar på heder och samvete. Scouts honor.

Blev inte sista inlägget i denna serie nu heller, så nu tänker jag inte lova att nästa skall bli det heller. Nä, det får bli så många kapitel som krävs innan jag är redo att skriva epilogen. Ni hänger väl med genom hela ”boken”?

Tidigare kapitel i denna bloggserie hittar ni här:
Prologue: Whole Lotta Love
Chapter 1: Wanna Be Startin’ Somethin’
Chapter 2: Waiting For A Girl Like You
Chapter 3: Writings on the Wall
Chapter 4: Perfect Strangers
Chapter 5: Love Me Again
Chapter 6: Love to Love
Chapter 7: Still Loving You
Epilogue: ???