Idag så kände jag att det var dags att bestämma sig. To seal the deal så att säga. Som ni vet vid det här laget så beställde jag ju en Ford Mustang i slutet på förra året med den dealen att ifall Ford släppte en Bullitt-version så skulle jag få byta till den ifall jag ville. I slutet på januari i år så presenterades, precis som ryktena sa, en upphottad Bullitt-variant av Mustangen lagom till 50 års jubileet. Dessvärre så släpps den inte i staterna förrän nu i sommar och det kommer dröja till hösten innan den kommer hit till Sverige. Eller det är med 99% säkerhet troligt att den kommer till Sverige i höst för det är inte riktigt bekräftat än. Priset som det ryktas om är ca 80 tusen mer än GT-versionen som jag beställt, vilket väl är skäligt med tanke på den begränsade upplagan. Nä, priset skulle jag nog kunna leva med men trots det 99% bekräftade släppet så känns det ändå liiiite osäkert ifall den kommer överhuvudtaget och lägger man därtill den nya helt absurda bilskatten som blir verklighet 1 juli i år så känns det INTE som att man vill vänta. Årsskatten på den beställda GT-versionen ligger i dagsläget på strax över 5 tusen ifall den registreras före sista juni, medan ifall jag väntar till att registrera efter 1 juli, som blir fallet med Bullitt-versionen, så hamnar årsskatten på horribla 21-22 tusen! Vilket är för GT-versionen, så Bullitt-versionen är med all sannolikhet dyrare då den har lite mer hästkrafter under huven. Det är ju 66 tusen på 3 år! Kontra 15-16 tusen. Vilket ju är 50 tusen i skillnad! 50 000!! Helt sjukt!!!

Dessa två saker gjorde att jag idag ringde till handlaren och bekräftade att jag ville ha den beställda GT-versionen. Min tanke och förhoppning är att det trots allt kommer säljas några Bullitt-versioner i höst och att jag om 3 år, när skatten går ned, kan försöka jaga reda på en Bullitt-bil och byta. Sounds like a plan, Stan.

Leveransdatumet för bilen var tidigare 5 maj men fick idag den dåliga nyheten att det försenats en aning till 18 maj. Inte för att det egentligen gör så mycket men hade ju varit trevligare att få den tidigare. Fast huvudsaken är ju som sagt att den kommer innan sista juni. Vill INTE hamna i det nya skatteläget!

Så nu har det blivit klarlagt vilken version det blir, dvs ”Sealed”, så i nästa inlägg om detta projekt så blir det en leveransbeskrivning. Hur kul låter inte det? 🙂


Projektstatus:
Projekt A
Projekt B
Projekt C
Projekt D
Projekt E – Egoboost – del 1, del 2, del 3, del 4
Projekt F – Retro – del 1, del 2, del 3
Projekt G – A Leap of Faith – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6