I fredags morse när jag kollade mailen så fick jag ett glatt besked. Det var säljchefen på Ford som kom med den fantastiska nyheten att min Mustang nu levererats till Umeå. Nu skulle den bara leveransservas så var den klar för mig att hämta. Efter lite konsulterande med kalendern och det alltid så späckade reseschemat, samt det faktum att säljaren var på semester till på torsdag, så kunde det relativt snabbt konstateras att fredag till veckan skulle bli en prefekt dag för att hämta ut bilen. Wicked! På. Fredag. Blir. Jag. Mustang. Ägare. Hur nice är inte det, så säg?

Brukade alltid skämta när jag var tillsammans med E att jag skulle skaffa mig en Mustang. Då var det faktiskt inte bilen jag menade utan jag pratade om att jag skulle skaffa mig en egen Hidalgo och göra travhäst av. På skämt. Riktigt så tappad bakom mjölkbilen är jag inte. Men hur coolt vore det inte att ha en? Egen Hidalgo alltså. Det lär nog inte hända nu och jag har svårt att se mig själv skaffa mig en Mustang häst så där i brådrasket, om någonsin. Fast man skall ju aldrig säga aldrig. Sånt har jag fått äta upp förut. Hursomhelst så får väl detta ses som det optimala substitutet, en Mustang bil. Är nog så nära jag lär komma skulle jag tro.

Det är konstigt. När jag beställde bilen där borta i december i fjol så var jag peppad men sedan så visste jag att det skulle dröja så länge innan den verkligen kom att peppen liksom ebbade ut över månaderna som gått. Har inte varit sådär jätte på att den skall komma. Faktiskt. Tills för en månad sedan. Då ändrades det och man började ana att den snart skulle dyka upp. Där och då började jag för första gången känna att nu vill jag ha den. Nu vill jag att den skall komma. Nu vill jag ut och köra. Nu. Snart så får jag det dock. Snart så startar Mustang-tiden. Som Steve McQueen i rollen som Bullitt sa i den fenomenala filmen med samma namn:

”Time starts now”

Vi Bilägare
Urstark och ändå snäll sportbil med brett anslag. Plus till kul körupplevelse, motorn, utrustning, åkkomfort, pris.

Auto, Motor & Sport
En riktig rökare till kompetent prestandavagn. Härligt högvarvig och välljudande V8, snygg retrodesign och fina köregenskaper.

Återkommer med det sjätte och sista inlägget i denna serie när jag hämtat ut bilen och verkligen kan kalla den min.

Nedan film är för nylanseringen 2015 men gillar den ändå:


Projektstatus:
Projekt A
Projekt B
Projekt C – Gone in 60 seconds – del 1
Projekt D
Projekt E – Egoboost – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5
Projekt F – Retro – del 1, del 2, del 3
Projekt G – A Leap of Faith – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6