”…your Force be caught or killed, the Secretary will disavow any knowledge of your actions.”

För att knyta an till föregående inlägg om att tiden inte riktigt vill räcka till så har jag mer eller mindre precis slutat jobba för kvällen. Vilket ju är obra alla kvällar i veckan men speciellt en fredag. Det tråkiga i kråksången är att jag får lov att fortsätta i samma spår hela helgen. Inte med jobb direkt men med pluggandet. Reser redan iväg på söndag eftermiddag och blir ute på vägarna hela nästa vecka vilket kommer att göra att jag inte hinner göra det sista på denna kursen under veckan så helgen får dedikeras till studier. Som vanligt nu för tiden. Men det är ju självvalt till viss del så skall inte klaga allt för mycket. Nä, känns bara för tillfället som att ALLT hopar sig och det känns som ett litet omöjligt uppdrag att hinna fixa med alla saker i tid. Men that’s life i guess

Apropå ”omöjligt uppdrag” så kom jag att tänka på ett gammalt inlägg jag gjorde för några år sedan om TV-serierna och filmerna Mission: Impossible. Eller [På] Farligt Uppdrag som de hette här hemma i Svedala. Då var det inför släppet av den 4 delen i filmserien, Ghost Protocol, och nu när den sjätte delen är på gång, en film som för övrigt nog är den som undertecknad ser fram emot mest av alla just nu, så är det väl på plats med en fortsättning på det inlägget som avslutades med följande ord:

Den fjärde installationen är under inspelning och har premiär i slutet av året. Brad Bird har anlitats att regissera men det som lovar gott är att J.J. Abrams är inblandad som manusförfattare och som producent. Hur filmen kommer att bli är av uppenbara skäl omöjligt att säga men den trailer som släppts lovar gott.

Så hur var den då? Jorå, den gillade jag. Riktigt mycket också. Den kommer kanske inte riktigt upp till första och tredje filmens kvaliteter men den slår tvåan med hästlängder (vilket förvisso inte är så svårt). Mer fokus på action och lite mindre drama än i trean samt en mer linjär berättelse skapade en riktigt bra film. Stuntet utanpå Burj Khalifa är helt sjukt men samtidigt så lider filmen av svagare antagonist än i 3:an i form av svenske Michael Nyqvist. Riktigt bra film som rekommenderas starkt.

MISSION: IMPOSSIBLE IV – Ghost Protocol (2011 Movie)

Film nummer 5 i följetongen släpptes 2015 och redan i början av filmen så genomförs ett av de absolut sjukaste stunten i filmserien där Tom Cruise hänger utanpå ett flygplan som startar. Filmen som sådan är ett steg i rätt riktning och är bättre än föregångaren i mina ögon, som ju även den var riktigt bra. Faktiskt helt i klass med den tredje installationen även om den inte riktigt rår på den första filmen. Oavsett det så är det här underhållning på absolut högsta nivå och Cruise är verkligen en av vår tids största skådespelare.

MISSION: IMPOSSIBLE V – Rogue Nation (2015 Movie)
Den sjätte filmen är utan tvekan, precis som jag skrev tidigare, den film som jag ser fram emot mest av alla just nu. Håller den bara samma höga kvalitet som de tre senaste filmerna så är jag mer än nöjd och ifall den helt magiskt skulle vara bättre än även den första så skulle jag sväva som på moln. Har stora förhoppningar på denna och trailern lovar mer än gott för alla oss M:I älskare. Återkommer med recension så snart jag sett den och tänkte då även passa på att presentera en bästa-till-sämsta-lista över filmerna och TV-serierna. Det ni! 🙂

MISSION: IMPOSSIBLE VI – Fallout (2018 Movie)