Jehopp, har nu anlänt Götet för vilken gång i ordningen kan man ju undra. Inte för att jag skall klaga. Trivs relativt bra här nere när allt kommer omkring. Sprang faktiskt på en gammal vän som jag inte sett på vääääldigt länge på flyget ned idag vilket var riktigt, riktigt trevligt. Det sjuka i kråksången är att han bott i Götet under hela tiden som jag varit här och jobbat men vi har aldrig lyckats möta upp här utan det har alltid varit när vi båda varit hemma i Hoting. Är det inte konstigt så säg. Att ingen av oss kommit oss för att styra upp så vi träffats under alla dessa år. Konstigt indeed. Kom dock överens om att vi skulle ändra på det. Vilket vi får se till att göra…

Som en liten frisk fläkt i slentrianen så tog jag och bokade ett annat hotell än det vanliga denna gång. Nog för att Scandic Europa brukar leverera det man förväntar sig av ett hotell, no more, no less, men ombyte förnöjer brukar det ju heta. Tog denna gång tillfället i akt att boka favoritpärlan Pigalle och måste säga att jag fortfarande diggar 20-tals estestiken och det lite burleska temat. Like it a lot.

När jag precis kom in på rummet och slog på TV:n så startade en gammal favorit till actionfilm som jag faktiskt nog klassar som en av de bättre i genren. Har gillat den sedan den släpptes 1996 och jag har nog sett den fler gånger än det går att räkna på fingrarna. När filmen startade nu i kväll så insåg jag snabbt vad som höjer denna över mången annan actionfilm och det är musiken. Nästan så jag hade glömt vilken fantastiskt bra musik det är i denna film. Då menar jag inte när de spelar Scott McKenzies ”San Francisco” i duschscenen med Sean Connery aven om den är bra med. Låten alltså, inte duschscenen. Placerade ju soundtracket på plats 7 där för några år sedan när jag listade den bästa filmmusiken. Eller ”för några år sedan”, var ju för böveln nära nog för 10 år sedan! Time flies, som de säger. Hursomhelst så är det riktigt riktigt bra. Filmmusik när den är som bäst skulle jag vilja säga. Lyfter filmen något oerhört även om jag gillar det övriga i filmen med. Helt klart Michael Bays bästa film tillsammans med Bad Boys och den första Transformers-filmen. I övrigt så är han lite väl ojämn i sitt filmskapande. Han har en tendens att överdramatisera och allt som oftast fördumma karaktärer. Finns även med det i dessa 3 filmer men det går bättre att se förbi här på grund av filmernas andra kvaliteter. Oavsett detta så har karln två talanger; han brukar kunna skapa ett riktigt snyggt foto i vissa scener i sina filmer, med hjälp av filmfotografen då, och han är fenomenal på att få till riktigt bra musik till sina filmer tillsammans med kompositören. Magiskt bra brukar det faktiskt bli. Många av hans filmer har riktigt bra soundtrack. Ta bara de två tidigare nämnda, Bad Boys och Transformers, som har fantastisk musik. Lika så Pearl Harbor och Armageddon. Men de blir alla, oavsett hur bra de är, slagna av The Rocks filmmusik. Så fantastiskt bra. Lyssna och njut:

Anekdot #1: Musiken i trailern till The Rock är faktiskt den från Bad Boys. En liten egenhet han använde sedan igen när han använde The Rock musiken i trailern till Armageddon.

Anekdot #2: Det faktiskt är Michael Bay som regisserat musikvideorna till Meat Loafs ”I’d Do Anything For Love – But I Won’t Do That” och ”Objects in the Rear View Mirror May Appear Closer Than They Are”. Kanske inte de bästa musikvideorna men definitivt favoriter när det kommer till musiken. Som jag skrev om i detta inlägg 🙂