Dags för en uppdatering gällande mitt Arkadprojekt. Kommer inte att bli långrandigt utan mer en beskrivning av de förändringar som skett i projekt specifikationen och vad nuvarande status på bygget är. Mer än så blir det inte. Så lika bra att köra, eller hur?

Vad gäller specifikationen så hade jag ju för avsikt att bygga hårdvaran utifrån en Raspberry Pie, en enkortsdator, som i mångt och mycket är kapabel att driva ett s.k. MAME-projekt. Har dock ändrat mig här och kommer basera bygget på en äldre PC som jag har liggandes istället. Skapar ett bättre, snabbare och stabilare bygge. Vill jag tro i alla fall. Mjukvaran i enkortsdatorn skulle blivit Retropie men då bygget nu flyttat över till Windowsmiljö så kommer jag att basera den på Launchbox-app istället. En betydligt bättre mjukvara som tillåter mig att på ett enkelt sätt skapa en snygg meny. Kommer bli kanon!

Angående statusen på själva bygget så kom den sista pusselbiten på plats i veckan som var när joystickarna och knapparna anlände. Jag har nu det mesta jag behöver för att slutföra bygget och endast ett par saker som T-list och ett par plexiglasskivor fattas. MDF-skivorna som skall användas till själva stommen har inhandlats, rullister till låda finns, bildskärm och som beskrivs ovan en PC finns tillhands. Även LED-belysning, kablage, hjul och nätdel finns på plats tillsammans med nödvändiga trälister skruv och lim för montage. Till och med ritningen på hur det skall kapas till finns och har ritats ut på MDF-skivorna. Ja, nu finns det inte direkt något som hindrar mig från att sätta ihop det hela. Gäller bara att avsätta tiden.

Så vad återstår sedan? Jo, MDF-skivorna behöver behandlas på något sätt. Har pratat med en vän som skall hjälpa till och det kommer endera bli via så kallad ”dippning” alternativt genom ”foliering”. Därefter så skall det tryckas en dekor på själva kabinetten. En dekor som dock inte är färdigdesignad av mig än så vi får se hur den skall se ut. Återkommer om det i ett senare inlägg tillsammans med lite byggbilder.


Projektstatus:
Projekt A
Projekt B
Projekt C – Gone in 60 seconds – del 1, del 2Avslutad!
Projekt D – Easy Livin’ – del 1, del 2, del 3
Projekt E – Egoboost – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6Avslutad!
Projekt F – Retro – del 1, del 2, del 3, del 4
Projekt G – A Leap of Faith – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6, del 7, del 8