Så har då årets val genomförts och så här dagen efter så kan man väl inget annat säga än att det råder lite kaos gällande vilka som skall kunna bilda regering. Precis nyss rapporterades det om en uppdaterad mandatfördelning om 144 till de rödgröna och 142 till Alliansen. SD står för tillfället på 63. Fast hur slutresultatet blir vet vi nog inte förrän på onsdag, kanske fredag, då ca 200k förtids- och utlandsröster har räknats. Spännande! Hur som helst så är det skrämmande att SD gått framåt hela 4,7% sedan förra valet. Hur tänker människor egentligen? Blir på fullaste allvar mörkrädd. Tittade in på valresultatet hemma i Världsmetropolen för se hur rösterna fördelats och det är ärligt talat ingen munter läsning. 667 personer är röstberättigad i valdistriktet och det är 553 stycken som röstat, vilket ger ett valdeltagande på 82,9% Kunde vart bättre men tycker nog ändå att det är ett bra resultat gällande deltagande. Värre är det ju med röstfördelningen:


SD går framåt med 9%(!) och blir näst största parti. Helt sinnessjukt illa! Ogillas på så många plan så det finns inte ord att beskriva. Värre blir det nästan ifall man omfördelar ovan procent ~20% till faktiska röster som då blir 110 stycken. I lilla Hoting, där jag i stort känner i princip alla, åtminstone mer eller mindre, så har 110 personer av dessa röstat på ett rasistparti. Obegripligt! Några av dem är sannolikt nära vänner till mig vilket skrämmer mig ännu mer. Det som jag sedan kan tycka är fascinerande med det hela är att av dessa 20% som röstat på SD i riksdagen så är det ”bara” 12,5% respektive 7,9% som röstat på dem till Landsting och Kommun. Vilket i och för sig är en ökning i båda fallen men det är ändå tydligt att de flesta inte vill ha dem nära inpå. Att ha dem i Riksdagen är liksom lagomt långt bort för att jag inte skall behöva bry mig. I alla fall verkar de resonera så. Varför skulle de annars inte vilja ha dem i till exempel Kommunen? Jag vill ju inte ha dem någonstans så är väl egentligen glad för att det ser ut så men förundras över logiken som SD-väljare påvisar. Tar vi samma jämförelse för Sossarna, som är det största partiet i samtliga av de tre valen, inom samma procentenhet; 43,6%, 43,9% och 43,5% för Riksdag, Landsting och Kommun respektive. Mycket större konsekvens även om det inte med säkerhet går att säga att samma person röstat på samma i alla tre fallen. Men mycket tyder ju på det i alla fall.

Lika skrämmande bild är det om vi tittar på granndistriktet Kyrktåsjö-Norråker som räknas och känns som lika mycket hemma. Här var det 442 av 519 som röstade och även om Sossarna blev störst med 43,4% så blev SD även här näst störst då de fick 19,2% av rösterna. Eller med andra ord så röstade 85% på rasisterna. Vart är världen på väg?

Jag är glad att SD inte ökade mer men samtidigt så blir jag både ledsen, bedrövad och även irriterad över hur människor i min närhet kan vara så urbota dum att de röstar på detta parti. De är dumma i mina ögon för att de måste välja att bortse från vissa av partiets värderingar och vad de står för. Dumma för att jag kan inte, vill inte, tro att de egentligen vill det som de vill. Eller så är det jag som är naiv och trångsynt och det har verkligen barkat utför med Sverige. De TYCKER verkligen som SD i alla dessa frågor och de har en skev människosyn där det inte får finnas några gråzoner. Oavsett vilket det är så skrämmer det mig. Det skrämmer mig att människor anammar denna svart-vita syn på hur saker och ting skall vara och att de välkomnar enkelspårighet istället för mångfald och olika synsätt på saker och ting. Är på riktigt rädd för vart vi är på väg, både i Sverige som helhet men också i hemorten där SD verkligen verkar fått fotfäste av någon outgrundlig anledning.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/valresultat/valresultat–se-vem-som-vinner-valet-dar-du-bor/

Tidigare inlägg gällande årets val:
Vänstervriden
Förtid