Jag vet att jag för lite mer än en vecka sedan skrev att jag skulle vara på plats på premiären men olika omständigheter gjorde att det inte blev så. Fast vad gör väl det när jag ikväll istället fick tillfälle att vara en del i en tjejkväll, något som jag är ganska säker att de inte kallade det, på bio tillsammans med tre av de bästa. Absolut ingenting ifall ni frågar mig! Lyckades boka om mitt flyg hem från Götet idag så att jag lagom hann tillbaka till ÖSD och kunde möta upp S, M och M så vi gemensamt kunde gå och se filmen som jag sett fram emot mest av alla på sistone. Riktigt, riktigt trevligt! Både att se filmen och hänga med tjejerna.

Så hur var den då? Filmen?

Vet inte riktigt vars jag skall börja. Med vad. Kanske genom att säga att den var precis så underbart superduper magisk som jag både hade hoppats på och förväntat mig! Den var helt magnifik i mina ögon. Rejält med gåshudsögonblick och om jag någonsin tvivlat på Lady Gagas förmåga att sjunga så kom det rejält på skam. Hon var helt magiskt bra! Både som skådespelerska och som sångerska i filmen. Har definitivt fått en helt ny respekt för henne och hon är så perfekt rollbesatt i filmen så man kan inte annat än imponeras av Bradley Cooper som regissör. För att inte tala om Cooper. Han gör utan konkurrens sin absolut bästa rolltolkning någonsin och måste nog säga att jag tycker han till och med slog Gaga på fingrarna om inte sångmässigt så åtminstone skådespelarmässigt. Han spelar med ett djup och samtidigt en sån charm att man blir tårögd bara man tänker tillbaka. Så fenomenalt superbra var de. För att inte tala om favoriten Sam Elliot som även han var så där bra som han alltid är och det var onekligen kul att se den gamla Ford Fairlane-skådisen Andrew Dice Clay i rollen som Gagas pappa. Kan inte med ord beskriva hur mycket jag tyckte om den här filmen och kommer att bli ohyggligt besviken ifall inte filmen blir nominerad till Bästa Film, Cooper och Gaga till Bästa Manliga respektive Kvinnliga Skådespelare/-erska och musiken i filmen till Bästa Originalmusik.

Var längesedan jag gav en film full pott men den här förtjänar dem alla och fler därtill. Kan inte nog rekommendera att ni ser den. För allt smör i Småland, som det heter av någon outgrundlig anledning, se den! Ni måste bara se den.

Betyg: 5 stjärnor av 5 möjliga.

https://youtube.com/watch?v=gHdVTYqgoC4