De senaste 3 åren har jag, precis som ni vet ni som läser nonsenstexterna i denna blogg, aktivt försökt att både komma underfund med vad det är jag vill göra men också rationaliserat bort väldigt mycket av sådant som jag inte tycker så mycket om. Men andra ord slutat göra sådant som inte tillför mig något och istället fokusera den numera dyrbara tiden på sådant som jag på riktigt är intresserad av. Detta samtidigt som jag provat på en hel del nya saker för att försöka utröna VAD det är jag egentligen tycker om.

”Knowing who you are is tough. Its hard. So give yourself a break. Eliminate who you are NOT first and you are going to find yourself where you need to be”

Kan bara hålla med i ovan citat. Är inte lätt att veta vem man är alla gånger. Inte så att jag känner mig osäker men ibland är påverkan utifrån väldigt stort och då kan det vara svårt att bryta mot vad som förväntas från andra och olika normer i samhället. Men om man skall finna glädje i vardagen och i det liv man lever så är det avgörande. Att bryta mot normer och förväntningar. Att man lyssnar till sig själv och gör DET man själv helst vill göra. Annars blir man inte glad. Annars kommer man alltid se sig om efter något annat. Jaga efter den där tillfälliga lyckan. Nästa kick.

”Joy is the feeling that we have for doing what we’re fashioned to do, no matter the outcome”

Precis så försöker jag leva nu. Genom agerandet som jag beskriver i Crossroads-inläggen och genom definieringen av saker jag vill göra i Projekt-inläggen så har jag kommit en god bit på vägen. Även åtgärderna och sakerna som jag tagit upp i Tid-inläggen spelar in för att skapa och numera vidmakthålla en konstant glädje till skillnad mot tillfällig lycka. I kommande Dröm-inlägg och i Samma-inläggen så kommer jag vidareutveckla hur jag numera aktivt söker glädje istället för lycka. Detta genom att definiera vad som är viktigt för mig och fokusera på det. DET är vad som skapar glädje i långa loppet. Man mer om det i andra inlägg.

För er som behöver lite motivation för att göra detsamma så rekommenderar jag videon nedan som citaten ovan kommer ifrån. Även titeln på blogg-inlägget är därifrån. Bara så ni vet. Hur som helst så är den inspirerande.