Som jag skrev i föregående inlägg i denna serie så har nuvarande väg börjat gå i cirklar. Den leder inte mot något nytt. Den kan men enkelhet fortgå precis som nu och se tiden an men då jag inte har för avsikt att bibehålla detta status quo så behövs det att något händer. Att en avstickare ut från cirkelvägen finns. Vilket det gör. Finns faktiskt tre olika avstickare att välja. Problemet är att de alla påverkar varandra och genom att slå in på den ena så stängs möjligheten att ta någon av de andra två avstickarna. Valet blir oåterkalleligt. Man kan säga att det finns ingen återvändo utifrån valet jag gör. En Point of No Return med andra ord. Men även om det är en stor sak och att genom att välja den ena avstickaren framför de andra så är det något som behövs för just nu känns det som att jag formligen flyger längs med cirkelvägen och det enda som händer är att tiden tickar på. Det känns som att jag är på väg någonstans där jag inte borde vara.

”I was flying down the road again
I was heading for somewhere I shouldn’t be”

Den stora tiotusenkronorsfrågan är bara den att det är ytterst oklart vilken av avstickarna, som vi kan kalla 1, 2 och 3, som jag skall välja? De har alla tre sina fördelar och i grunden så är två av dem båda något som jag absolut vill göra. Den tredje är lite av den fega vägen ut även om det faktiskt kanske är den mest utmanande på sitt egna vis. Där jag befinner mig nu, och utifrån det som hänt sedan jag startade denna bloggserie, så är dessa tre avstickare definitivt de alternativ som står för dörren. Vilka de är? Det kommer jag att beskriva i de nästkommande tre inläggen i denna bloggserie, ett för varje inlägg. Oavsett val så börjar det kännas som att det är här och nu som det gäller och hur än valet faller så kommer det alltid vara någon som säger åt en att det är nu jag bör vända om, även om det inte längre är möjligt utan att stanna på cirkelvägen. Vilket inte alls skulle fungera i längden och därför inte ens är med som ett alternativ. Stanna på cirkelvägen alltså. Även ifall det skulle bli nummer 4.

”And I heard you shouting me to wait
Better turn back now or it’s too late
’Cause it’s heading for the point of no return”

Egentligen eftersom jag säger att cirkelvägen inte skulle fungera i längden och att det inte är nått alternativ så har jag ju nått vägs ände. Jag KAN men VILL INTE att den skall snurra på. Så jag har ju nått en trevägskorsning där jag kommer från 4 och framför mig har jag alternativ 1, 2 och 3 framför mig. Det finns bara ett val att göra och det finns som sagt vad ingen återvändo från det valet ifråga om att kunna göra ett nytt val till de andra två ifall det blev fel. Så det gäller att göra som i Indiana Jones and the Last Crusade; to Choose Wisely. Inte Poorly. Vilket inte är det lättaste. Valet av avstickare i denna Crossroad är vändpunkten som leder in i den tredje och sista akten i denna ”bok”. Första akten, den där anslaget och det första vägvalet i den Crossroaden presenterades, fick sin vändpunkt in i andra akten i och med det, eller de två, vägval som gjordes där (se kapitel 12). Vi befinner oss nu i mitten av andra akten, som innebär fördjupning och upptrappning, och har nu nått till det som dramaturgiskt brukar kallas, just det, Point of No Return. Det hela måste nu slutföras.

Fördjupningen och upptrappningen kommer vara presentationen av de tre vägval som nu ligger för tröskeln och som jag skrev ovan så kommer själva valet av väg framåt att bli nästa vändpunkt. Det som leder in i tredje akten med förlösning och avtoning, dvs avslutningen på denna ”bok”. Men just nu så har vi som sagt nått punkten utan återvändo.

”No return
No return
It was getting to the point of no return”

Tidigare kapitel i denna bloggserie hittar ni här:
Prologue: Whole Lotta Love
Chapter 1: Wanna Be Startin’ Somethin’
Chapter 2: Waiting For A Girl Like You
Chapter 3: Writings on the Wall
Chapter 4: Perfect Strangers
Chapter 5: Love Me Again
Chapter 6: Love to Love
Chapter 7: Still Loving You
Chapter 8: True Colors
Chapter 9: The Most Beautiful Girl in the World
Chapter 10: What Kind of Love
Chapter 11: Simple Man
Chapter 12: Roads Untraveled
Chapter 13: Shy
Chapter 14: I Only Wanna Be With You
Chapter 15: Road to Nowhere
Chapter 16: Point of No Return
Epilogue: ???