När jag skulle till att formulera ett nyårslöfte inför 2018 så blev det att följa mitt hjärta. Dvs göra och skaffa de saker jag tidigare bara drömt om och även berätta vad jag känner för dem jag känner det för. Se till att uppleva de äventyr jag längtat efter helt enkelt. I det så fanns det även en del med som innebar att utesluta sådant som inte var och är värdeskapande för mig själv och skippa sådant som andra vill att man skall göra men som man egentligen inte tycker om själv. Säga nej helt enkelt till saker som är oviktigt. Bloggkategorin ”Live and Let Live!” kom till för att symbolisera stävan mot detta och bloggen fick vid årets början namnet ”What Does Your Heart Tell You?” för att inspirera till tankegången. Med andra ord så skrev jag att jag under 2018 skulle komma att försöka leva i nuet, Live and Let Live!, samtidigt som jag skulle komma att försöka följa mitt hjärtas röst genom att kontinuerligt ställa mig frågan; What Does Your Heart Tell You? Därigenom så skulle jag skapa min egen verklighet. Bli min egen lyckas smed. Halvvägs in på året ungefär så ändrades titeln till ”Everyone has one special thing” för att istället fokusera mot att alla har, minst, en sak som definierar oss som personer och som gör oss speciella.

Så, hur gick det då? Vad blev utfallet? Dags för analysen så här när året nu finns i backspegeln:

Tror vi får börja bena i detta utifrån en sak i taget. Om vi börjar med det här att skaffa saker som jag velat ha så blev väl själva essensen av det mitt köp att Mustangen, något som beskrivits under Projekt E. Är oerhört glad att jag äntligen fick ändan ur vagnen och slog till. Försenad 40-årskris eller inte bryr jag mig inte så mycket om, jag ville ha den så jag lyssnade till mitt hjärta och köpte den. Punkt. Så denna får nog allt ses som uppfylld rent löftesmässigt.

Angående att göra saker så tycker jag väl att både Projekt F (som förvisso fortfarande pågår), till viss del G (även om den hängde med från föregående år) och H, som rivstartades i höst, talar sitt tydliga språk att jag har lyssnat till mitt hjärta och sett till att göra saker jag velat göra. Tycker nog faktiskt att jag kommer undan med hedern i behåll även här vad gäller att hålla nyårslöftet.

Angående det här med att uppleva de äventyr jag längtat efter så får det symboliseras av att jag genomfört Projekt B och C. Oerhört roligt i båda fallen och speciellt projekt B gav blodad tand så det kommer nog att upplevas igen på kanske lite andra platser i Europa. Check på den.

Vad gäller att utesluta sådant som inte är värdeskapande för mig själv så har jag under året initierat det här med att frigöra min tid och en stor del i det är att just utesluta och ta bort sådant som inte ger mig något. Sådant som jag inte vill göra. Det här är en work in progress men den inbegriper både fritid och arbetstid och det finns tydliga mål uppsatta så tycker jag levt upp till detta löfte med.

Det har blivit X antal rockkonserter under året, med Guns som kronan på verket, och i många fall så har besluten varit väldigt spontana gällande att åka på dessa. Att åka på U Rock för att kika på Helloween och Skid Row var verkligen ett snabbt beslut. Så angående att leva i nuet tycker jag nog även det uppfyllts.

Men är det inget som INTE uppfyllts då?

Jo, det är väl främst en sak i andemeningen med fjolårets nyårslöfte. Jag har nog inte, i alla fall inte på det sätt som jag tänkte mig, berättat vad jag känner för dem jag känner det för. Inte riktigt, riktigt i alla fall. Visst, jag har berättat för andra om hur jag känner på andra sätt inför dem, inkl familjemedlemmar och så, men inte för den eller de som jag hade för avsikt att berätta det för. Förvisso gjorde jag ett vägval angående vad jag ville men det, helt ärligt, blev inte riktigt så som jag tänkt mig. Inte heller var det nog vad jag egentligen ville. Det vägvalet baserades nog lite väl mycket på att leva i nuet, vilket jag ju skulle göra, men jag struntade nog dessvärre i att lyssna till mitt hjärta angående vad jag egentligen riktigt ville. Men som tur är så går ju det att ändra på! Vilket är precis vad som kommer att ske under 2019. Det kommer bli en del av det här med att ta en chans. Häng med in i det nya året så får ni se. Men mer om årets löfte i kommande inlägg. Nu tackar vi 2018 för det år det var och blickar framåt istället. Mot nya djärva mål!