Som ni märker så har det skett en relativt rejäl uppdatering av bloggen och tänkte passa på att sno upplägget, och för den delen även titeln på inlägget (därav ”igen”), från fjolårets dito.

Så vad är nytt då?

Ja det första som ni inte har kunnat undvika är ju den helt nya bloggdesignen, vilket är en klar uppdatering mot de olika designer som använts tidigare. Känns som att 2019 kommer att bli något helt annorlunda mot tidigare, något nytt, och därav så behöver även bloggen spegla detta. Förhoppningsvis så gillar ni uppdateringen och gör ni inte det så får ni leva med den ändå, för det är ju min blogg och jag vill ha den så här 🙂

Något mer nytt?

Ny kategori för årets blogginlägg, Take a Chance, som kommer få symbolisera hur jag är tänkt att agera framöver. ”Live and Let Live!” har spelat ut sin roll och hur till vida 2018 blev så eller inte återkommer jag till i ett senare inlägg. Vad gäller betydelsen av den nya kategorin så kör vi den när vi kör nyårslöftet för 2019.

Annat?

Jo, som ni kanske uppmärksammat så har jag också ändrat bloggnamnet. Det nya namnet är en variant på klassiska ”Life is a Journey, not a Destination” och kommer från ett citat yttrat av Captain Jack Sparrow i filmen Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Det fungerar som en påminnelse om att det gäller att göra det mesta av resan och inte fokusera så mycket på slutdestinationen. I alla fall då det gäller livet. Gäller att fylla resan med så roliga, intressanta och spännande saker som det bara går samtidigt som man skall avsluta, skrota och undvika sånt som inte ger en något tillbaka. Låter självklart men är faktiskt svårare än det låter. Mycket svårare. Kräver disciplin och hängivenhet och att man tar kontroll över sin egen tillvaro så man inte bara flyter med. För att det skall bli så bra som man önskar och vill så gäller det att ta chanser i livet. Är chanserna som skapar spänningen. När man inte riktigt vet hur det skall gå. Sammankopplingen mellan den nya bloggkategorin och det nya bloggnamnet fick ni serverat för er där. Pretty clever va? I alla fall om jag får säga det själv…

Där har ni årets första inlägg. Nu har vi rivstartat 2019 och i nästkommande inlägg så ger vi oss i kast med att bena ut 2018 så här i efterhand men vi ger oss också på att orera kring tankarna som finns om det här året. Så tills dess; god fortsättning på det nya året!

it is not the destination so much as the journey, they say.