Sista dagen i ledighet innan det är tillbaka till verkligheten som gäller. Visst, jobbet kallar inte förrän på måndag men då det vankas tentamen i MBA utbildningen till veckan så är det hög tid att ge sig i kast med pluggandet. Vilan över jul och nyår har varit behövlig och även fast jag blev ”tvingad” att ta ut ledighet då jag hade sparade semesterdagar som annars brunnit inne (eller rättare sagt betalats ut i pengar) så har det faktiskt gjort gott. Har, med väldigt få undantag, hållit mig ifrån jobbet och har undvikit att kika i inkorgen till e-posten i stort under hela tiden. Skönt! Men, men, imorgon blir det som sagt dags att återvända till ÖSD och kontoret för att starta upp jobbet på det nya året. Skall bli både skönt men samtidigt också lite vemodigt att det ”redan” är dags. Men så är ju nu läget och jag ser fram emot (arbets)året med tillförsikt då det vankas mycket nytt och mycket spännande saker. Kommer definitivt att bli en intensiv period framöver. No question about it!

Ungefär vid den här tiden ifjol så skrev jag ett inlägg angående statusen på de pågående projekten samt vilka projekten skulle bli inför det kommande året. Tänkte väl inte vara sämre i år utan here goes nothing (som jag skrev ifjol):

Antalet projekt under 2018 var ursprungligen 7 till antalet men det lades till ett extra (tidigare #11) under året och blev därför totalt 8. Ett av de ursprungliga projekten ändrades också och det som ursprungligen tänkte genomföras flyttades till listan över kommande projekt och istället så återupptogs ett tidigare nedlagt projekt (#14) som fick ta dess plats. Hursomhelst, av dessa 8 så slutfördes tre stycken, ett var pågående sedan året innan och kan faktiskt inte slutföras förrän i år och tre stycken påbörjades och pågår i detta nu. Det sista projektet har inte påbörjats. Eller egentligen så påbörjades det faktiskt för över 20 år sedan och har till och från pågått sedan dess. Dock har det inte i detta forum arbetats effektivt med under året utan var nog mer en utopi att det skulle hinnas med. Det är kanske det projekt som jag allra, allra helst vill göra men det är också det som kräver absolut mest både finansiellt, emotionellt för att inte prata tidsmässigt. När jag drar igång det så kommer det att sluka all min fritid, var så säker. Därför jag avvaktar lite med det som ni kanske förstår. Det kommer fortfarande att finnas kvar på projektlistan och eventuellt så kommer det att startas upp under årets andra hälft. Kanske. I övrigt så får de fyra nu pågående projekten följa med in i det nya året och slutligen så återupptas ett av de tidigare projekten som jag faktiskt ”skrotade” inför förra året. Hur som helst så har det blivit aktuellt igen och platsar därför på listan igen. Så för att sammanfatta det hela så kommer det att se ut enligt nedan för året:

2019 års projekt:

Projekt I – ??? (Tidigare Projekt #10 & A)
Projekt II – Winter’s Heart (Tidigare Projekt #4 – del 1, del 2)
Projekt III – Fit For the Future (Tidigare Projekt #11 ”No Pain, No Gain” & H – del 1, del 2, del 3)
Projekt IV – Easy Livin’ (Tidigare Projekt #14 ”A Room With a View” – del 1, del 2 & D – del 3)
Projekt V – A Leap of Faith (Tidigare Projekt #18 & G – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6, del 7, del 8, del 9, del 10)
Projekt VI – Retro (Tidigare Projekt #16 & F – del 1, del 2, del 3, del 4)