Titeln, eller benämningen, som jag använder till dessa inlägg är precis så som du gissat (eller hur?) taget från den eminenta Jackie Chan filmen med samma namn. Anledningen till att jag valt att skapa en serie blogginlägg som belyser detta är för att försöka få ned på pränt vem jag är som person. Det här är inte någon existentiell personlighetskris utan mer ett ärligt försök att bena ut vad jag tycker i olika frågor, vad jag står för, mina värderingar och vad jag har för drivkrafter. Är de desamma som det jag visar utåt eller visar jag omedvetet upp en mask? Att känna sig själv och komma till insikt med vem man är och hur man agerar i olika situationer är fundamentalt för att lyckas med olika förehavanden och projekt. Därav dessa blogginlägg.

Förra gången presenterade jag mig själv utifrån DISC-systemet och denna gång tänkte jag presentera mig utifrån ett Personlighets- & Psykologitest som jag gjort. Testet består av 32 olika tester fördelade på 5 olika kategorier där varje test har varierande antal frågor. Testerna i varje kategorier, som jag presenterar nedan, sammanfattas sedan i ett utlåtande angående hur man är som person, som också presenteras nedan. Min tanke med dessa inlägg är att jag gjort och kommer att göra en rad olika personlighetstester som jag sedan presenterar i dessa inlägg. I sista inlägget så sammanfattar jag det hela och förhoppningsvis när vi sammanfogar alla genomförda tester så ger det en rättvis bild av hur jag är som person. Om inte annat så är det ju kul att se hur väl det sammanfaller med verkligheten. Så, här kommer resultatet från test nummer två, Personlighets- & Psykologitestet:

Kategori 1 – Insidan
Det verkar som att du är balanserad på insidan. Du har uppnått en god mental hälsa.

Kategori 2 – Utsidan
Om det gick att gradera ditt sociala läge så skulle du erhålla 2 utav 10. Din sociala status är bra.

Kategori 3 – Handlande
Att beblanda dig med andra människor verkar viktigt för dig. Var försiktig för du verkar lite neurotisk.

Kategori 4 – Andra
Du är fridfull, du tycker om fri vilja, du gillar förändring, du är tolerant, du är inte en troende, du är inte rasist och du är en kapitalist.

Kategori 5 – Sex
Du är tillfredsställd, du är inte konservativ, du är en sexmaskin och du tänker inte manligt.

De saker som står ut från detta test är väl främst att jag verkar lite neurotisk (kategori 3), att jag gillar förändring och är en kapitalist (kat 4), samt att jag är en sexmaskin! (kat 5). Intressant måste jag säga. Ser inte mig själv som en kapitalist men handen på hjärtat så är jag väl det. Ser inte mig själv som den förändringsbenägna heller och det går ju stick i stäv med min gröna tillhörighet enligt DISC-systemet. Sedan att jag skall vara en sexmaskin(!) är väl kanske att ta i tycker jag. Beror nog mer på testet än på att jag verkligen är det skulle jag vilja säga, men så lyder resultatet trots allt. Det här med att jag skulle vara neurotisk är något nytt. Det har jag nog aldrig fått i något annat test jag gjort tidigare i mitt liv och jag har då aldrig upplevt mig själv som det. Raka motsatsen skulle jag nog hellre vilja säga. Men, men, nu fick jag ju det som resultat här. Skall bli intressant att se om jag får det i andra test med.

Tidigare inlägg:
#1 DISC
#2 Personality & Psychology