Titeln, eller benämningen, som jag använder till dessa inlägg är precis så som du gissat (eller hur?) taget från den eminenta Jackie Chan filmen med samma namn. Anledningen till att jag valt att skapa en serie blogginlägg som belyser detta är för att försöka få ned på pränt vem jag är som person. Det här är inte någon existentiell personlighetskris utan mer ett ärligt försök att bena ut vad jag tycker i olika frågor, vad jag står för, mina värderingar och vad jag har för drivkrafter. Är de desamma som det jag visar utåt eller visar jag omedvetet upp en mask? Att känna sig själv och komma till insikt med vem man är och hur man agerar i olika situationer är fundamentalt för att lyckas med olika förehavanden och projekt. Därav dessa blogginlägg.

I går var det kinesiskt nyår och vi lämnade då Hundens år bakom oss och gick in i Grisens år och så som ni vet så skrev jag ju för länge sedan om att jag gillade att läsa horoskop och precis som för våra västerländska diton så gillar jag ju även de kinesiska. Enligt föregående kinesiska år, och sidan Änglacirkeln, så skall Hunden ha stärkt vår moral och när vi nu går in i efterföljaren Grisens år så skall det stärka våra bankkonton. Under Grisens år så skall vi tydligen släppa loss vår personliga fåfänga, skämma bort oss själva ordentligt och ta alla möjligheter i akt att lämna bordet med full
mage. Nu är tiden inne att reparera huset eller att investera i ett nytt, och
att köpa bil, tvättmaskin och frysbox. Passa också på att gifta dig och bilda
familj. Och har du redan varit gift en gång och äktenskapet sprack, så försök
igen. Under året kan du glädja dig åt en okomplicerad romans, göra dig en
förmögenhet och arbeta hårdare än du gjort på mycket länge utan att ens märka av det. Välståndet är påtagligt överallt och så är också friheten att öppet uttrycka sina åsikter. Grisens år lär oss att hårt arbete är nyckeln till ett bättre och rikare liv. Men faran med så mycket expansion och tillväxt, både vad beträffar handeln och på hemmafronten, är att vi blir så feta och dästa att vi inte lägger märke till bananskalet framför våra fötter. Grisens år är inte nådigt mot dem som inte noga bevakar sina tillgångar och många stackars ärliga satar låter sig luras. Inte allt går heller som på räls. Annars är Grisens år knappast känt för storpolitiska omvälvningar – det mest revolutionerande är snarare några nya maträtter hos köksmästaren på
Ritz. Det är frågan om ett minimum av politiska konfrontationer och ett maximum av vinster och nöjen. Vad Grisen beträffar går arbete och nöje hand i hand och detta år är det full fart på båda verksamheterna. Så länge du bara iakttar en viss sparsamhet kan du sälja skinnet långt innan björnen är skjuten.

Hurvida detta kommer stämma in på undertecknades år återstår att se men om vi istället kikar på det kinesiska tecken som jag är född i, vilket är Kaninens (ibland benämnd Harens) år, för att därigenom försöka applicera personlighetsdragen som associeras med det i försöken att identifiera vem jag är som person så gäller följande beskrivning:

Född i dygdens tecken är Kaninen övervägande feminin. Kaninen har en naturlig stil och elegans, de är utomordentligt välklädda, förfinade och diplomatiska och de inreder sina hem med både stil och smak. Få djur ägnar större uppmärksamhet åt sin familjs materiella behov än Kaninen. Och när det gäller affärer är inget djur bättre på att nosa sig fram till en förmånlig sådan och inget heller bättre rustat att ro affären i land.

Om du är Kanin, är du på många sätt en ”varg i fårakläder”. Egentligen är du förtjust i kontakt och uppmärksamhet, men ändå blyg och lättskrämd. På grund av att du inte skrämmer någon en smula, kan du enkelt glida förbi och ta dig in. Du kan både vara fyndig, slug och slå till när du blir intresserad. Skulle någon uppvakta dig, bör de gå rakt på sak, flörta och visa på vänskap. När man väl har lyckats fånga ditt hjärta, har den personen funnit en lojal och pålitlig partner, ofta för resten av livet!

Kaninens tecken kännetecknas av stor tur och personlighetsdragen hos kaninen är mild, tystlåten, smart, elegant, alert, snäll och tålmodig.

Kaniner är människor som alla tycker om att vara med – tillgivna, tjänstvilliga och trevliga. Men det kan bli för sentimentalt och verkar ibland ytligt. De håller sig utanför tvister, även om de måste vända ryggen till och ignorera viss fakta. Kaniner är emotionella och även själviska när det gäller att själva få njuta, men de skulle aldrig medvetet såra någon. Även om de verkar tysta (och även ouppmärksamma), deras intuition och intelligens ger dem diplomatiska färdigheter att ta avstånd från dåliga situationer. Välvårdade, artiga och alltid fashionabla, döljer Kaninens försiktiga yttre en kärlek till att ha kul, vilket överraskar många människor. Kaniner utmärker sig på att bedöma en situation och att komma med en lösning när tiden är rätt. De är känsliga älskare, och söker en partner som kan erbjuda trygghet i livet.

Positiva karaktärsdrag: skarpsinnad, genomtänkt, raffinerad, foglig, vis

Negativa karaktärsdrag: listig, snobbig, possessiv, kinkig, tvångsmässig

Yrken som passar bäst för Kaniner:
¤ SKÅDESPELARE
¤ MEDICINVÄXTODLARE
¤ DOMARE
¤ DIPLOMAT
¤ TERAPEUT
¤ SKRIBENTEN
¤ OFTALMOLOG
¤ MODEDESIGNER
¤ LÄRARE
¤ ADMINISTRATÖR

Några anmärkningsvärda Kaniner är: Arthur Miller, Orson Welles, Kung Henry V, Konfucius och Albert Einstein.

Vidare är människor som fötts i kaninens tecken är kloka, snälla, lugna, omtänksamma och sårbara. Kaniner är lite konflikträdda och det är sällan de startar ett bråk – de försöker snarare medla mellan människor. När de väl blir arga försöker de lösa det genom noga eftertanke och mycket sunt förnuft. De är duktiga på att prata för sig – genom att ta det lugnt och förklara saker och ting metodiskt framstår kaniner som pålästa och intelligenta med kött på benen. Detta gör dem också till duktiga lärare eller rådgivare.

Kaniner avskyr bråk men även om de kan verka oskyldiga och lite skygga av sig är de starka inombords och har väldigt starka viljor. De gör allting långsamt, metodiskt och en aning försiktigt. De oroar sig sällan i onödan.

Kaninens tecken har som sagt ett öga för det vackra såsom konst, fina kläder och musik. Själva kan de vara mycket kreativa och duktiga konstnärer eller musiker. De tycker om att bjuda hem folk och är väldigt gästfria. De älskar sitt hem och försöker skapa en mysig miljö för sig själva vilket i deras fall betyder välstädat och snyggt.

Kanske har kaniner en aning lättare för att bli sjuka än andra tecken. Depression tycks vara någonting som kaniner har lite lättare för att råka ut för.

När det gäller pengar är personer födda i kaninens tecken ekonomiska av sig och slösar inte pengar i onödan på smågrejer. Nej, de använder hellre sina pengar på att bygga upp stora och varaktiga saker såsom ett hem. Lägger de pengar på någonting som inte har med överlevnad att göra kan man vara säker på att det har med konst eller skönhet att göra.

Kaninen är intelligent och mycket intuitiv och har ett gott minne. Han tycker om lugn och ro och kan ofta vara egoistisk. Kaninen har svårt att fatta beslut, och hans tveksamhet gör att han missar många möjligheter.

Trots det har han många kärleksaffärer, och hans intresse för sex kan till och med hota karriären. Svårigheter kan vänta på gamla dar, och det är därför nödvändigt att börja spara så tidigt som möjligt. En klar fördel är att vara född på sommaren. Kaninen är framför allt skådespelarnas tecken. Tänk bara på Ingrid Bergman och Cary Grant, John Cleese, Gösta Ekman och Quentin Tarantino. Också Angelina Jolie och Brad Pitt är kaniner, liksom Jonas Gardell och Tiger Woods.

Sammanfattningsvis så kan man säga att Kaniner är tillgivna, medgörliga, trevliga och förståndiga människor som brukar ha många vänner. De är lite skygga och gillar lyx. En kanin blir lätt alltför sentimental och kan verka konstlad och ytlig. De blir bra jurister, diplomater och spelar gärna teater.

Tidigare inlägg:
#1 DISC

#2 Personality & Psychology
#3 Chinese Zodiac