Ja, året kan inte påstås ha börjat direkt bra. Efter att ha kommit in i den andra månaden så kan det lugnt konstateras att starten på detta året hade kunnat vara bättre. Inte värsta misären men det som har kunnat gå fel har egentligen mer eller mindre gjort det på sätt och vis. Faktum är att det började redan i slutet på förra året så ifall vi tar det hela därifrån:

Det började med att när jag väl tog ledigt över jul- & nyårshelgen så blev jag ju krasslig, något jag beskrev i fjolårets sista inlägg, och på grund av det så blev inte nyårsplanerna som beräknat. Nu blev de ju inte så illa ändå utan backupen levererade en riktigt trevlig kväll oavsett även ifall jag inte var helt på topp rent friskhetsmässigt. Dock hade det varit trevligt att genomföra de ursprungliga planerna och dra till fjällen med lite skidåkning och härligt stughäng, men så blev det som sagt inte. ”Årets” första bevis på en dålig start.

Eller förresten, det var kanske inte den första. På nyårsafton så ringde min vän, partner in crime och tillika kollega Chewie och meddelade att transformatorn på en av våra vindkraftparker hade havererat. Riktigt dåliga nyheter och något som sedan präglat årets första månad i och med allt arbete det inneburit, kanske främst för Chewie, att försöka få igång det hela igen. Trafon är numera, i början på februari, spänningssatt igen men trots det så kämpas det fortfarande med att få igång alla turbiner igen. Inte roligt! Så det var kanske årets första indikering på en dåligt start.

Den tredje kom i och med att jag började känna mig lite bättre mellan nyår och trettondagen och då började återuppta min träning. Stort misstag! Två träningspass hann det bli innan jag blev ordentligt sjuk. Då bröt influensan ut på riktigt! I kid you not! Problemet var bara att då hade jag inte tid att bli sjuk. Inte tid alls då tentamen för den pågående delen i MBA-utbildningen nalkades inom bara någon vecka. Så tabletter fick det bli. Rejält med tabletter! De och endast de höll mig på benen över trettondagshelgen och dagarna efter till tentan den 9:e. Den tredje indikeringen…

För att inte tala om själva tentamen! Kände mig inte alls i form på dagen D, kände inte alls att jag kunde ämnet och vore det inte för att jag pillertrillade så pass som jag gjorde så hade jag inte lyckats skriva den ens. Hur det gick? Ja, det beskrev jag ju i ett tidigare inlägg, men om vi uttrycker det milt så var det på gärdesgården att det gick. Från att ha skrivit VG på i stort alla de andra tentorna så känns det fortfarande inte bra att endast ha lyckats knapra sig över godkänt gränsen med ett (1!) ynka poäng. Inte bra alls. Den fjärde indikeringen på en dålig start på året, även ifall det gick vägen så att säga.

Fast egentligen så har jag ju hoppat över en, eller tre, händelseer som hände simultant och som jag beskrivit förut för er, nämligen det med bilen. Krackelerad bakruta, tre trasiga hjulbultar och upptäckten att jag nog lyckats förstöra motorvärmaruttaget någon gång. Obra, på gränsen till skitdåligt alla tre sakerna. Som lök på laxen så fick jag en återkallelse på bilen för att byta ett svänghjul i ac:n (vem visste att det satt ett svänghjul(!) där?). En i sig själv positiv sak att Ford fixar saker förebyggande men då jag pratade med serviceteknikern så säger han att jag också fått en återkallelse på att byta ratt. Berättar då för honom att jag redan gjort det, vilket han kollar i sitt system och konfirmerar. Vi bokar in en tid för svänghjulsbytet och jag lämnar in bilen nu i veckan som var. Vad händer då tror ni? Jo, givetvis hittar han något fel, vilket ju i sig var bra, på en damask till en drivknut. Då han inte har någon sådan hemma så lagar han den endast provisoriskt. Samtidigt så kollar han upp det med ratten igen och givet som amen i kyrkan så visar det sig ju att jag visst behöver byta den. Senast så bytte jag till samma modell/typ som tidigare och nu så skall det bytas till en ny modell. Ahhh!!! Man kan ju bli knäpp för mindre för inte tror ni väl att han hade en sådan hemma? Nä, så klart inte. Blir helt enkelt att boka ny tid och lämna in den igen! Fem ytterligare indikeringar på en dålig start på året bara så där.

Som om inte det jag beskrivit ovan vore nog så finns det ytterligare en sak som inte riktigt gått som jag tänkt mig. Den 10 indikeringen och slutliga beviset på att året börjat dåligt. Förra fredagen, den 1 februari, så åkte jag för att köpa en skoter. Efter att ha pratat med handlaren som utlovat att den skulle vara fin, väl omhändertagen och i bra skick så satte jag mig i bilen i Östersund och körde de 22 milen till Vilhelmina för att titta på den. Mycket riktigt och precis som han sagt så var skicket på den helt OK, använd men OK. Kikade igenom den som ytligast och kollade efter de vanliga felen men den såg bra ut. Vi startade den, lät den gå ett tag och gjorde några urgasningar – inga problem. Gick hur fint som helst och inget oljud. Vi köpslog ett tag och gjorde upp affären. Handlaren körde ut den till släpvagnen, vi lastade den och åkte sedan mot Hoting. Väl hemma i världsmetropolen så skulle jag backa av den av släpvagnen men vad tror ni händer då? Precis! Stendöd. Gick inte att få liv i den överhuvudtaget. Ställde in den i värmen på min vän SÖ:s jobb för att ”tina” upp den då det inte var tillverkarens olja i den men efter några timmar med en aerotemper riktad mot sig så var den lika död. Undersökte den då närmare och visade sig sitta en trimbox på den, den hade olika tändstift i sig + att den verkade luta aningens åt vänster, som om den fått sig en knäck. Kontaktade handlaren och begärde att få lämna tillbaka den, vilket jag fick, och på söndagen så återbördades den tillbaka till Vilhelmina. Tog dock ända till idag innan jag fick tillbaka pengarna för den. Men tillslut så kom de efter att jag ringt och frågat vad det satt i. Hur som helst så var det inte en lyckad affär, även ifall jag fick lämna tillbaka den och fick pengarna tillbaka. Nä, vill ju ha en skoter som fungerar. Var ju liksom därför jag köpte den…

Ja, där har ni tio (10!) indikeringar på att 2019 har startat dåligt för undertecknad. Inte bra alls skulle jag vilja säga. Hoppas verkligen att fortsättningen blir bättre och att det går mot ljusare stunder resten av året för fortsätter det i denna takt så blir det jobbigt. Men vi hoppas på bot och bättring. Mot bättre tider!