Min högst personliga strävan efter att frigöra mer tid för mig själv fortgår oförtrutet. Jag försöker tänka på att inte slösa bort min tid på saker som jag inte vill göra. Försöker undvika sådant som i min värld kan kallas som ”skräp”, som det brukar identifieras som i LEAN-filosofin. Är ni inte bekant med den så råder jag er att ”Googla” för att få veta mer. Dock är det lika viktigt, om inte viktigare, att faktiskt ta till vara på den tid som frigörs och verkligen göra något vettigt av den. Med ”vettigt” menar jag här att göra saker som jag själv uppskattar just där och då. Typ att att köra skoter, eller att resa, eller slötitta på en film, bygga en arkadkabinett, gå ut på krogen, friåka lite skidor, hänga med polare, träna, laga mat, ja… i stort sett vad som helst bara jag finner det värdefullt och intressant. Något som ger mig något tillbaka. Precis så tänkte jag i fredags/lördags. Eftersom jag skrivit tentamen idag så hade jag definitivt behövt, och borde ha, pluggat hela lördagen men på fredag eftermiddagen så fick jag ett samtal från en vän som undrade ifall jag skulle komma hem till Hoting över helgen. Meddelade att jag behövde verkligen studera och hade för avsikt att stanna i ÖSD hela helgen för just det ändamålet. Han berättade då att hans bror och en gammal barndomsvän skulle åka iväg och fiska uppe där de båda har stugan och min vän hade för avsikt att köra skoter dit från Hoting på lördagen och undrade ifall jag ville haka på. Tackade först nej pga skälet jag nyss skrev om men kom sedan på andra tankar. Jag pluggade så långt jag tyckte mig behöva göra på fredagskvällen, kastade mig i bilen och blåste hemåt så vi kunde starta tidigt på lördagsmorgonen för att köra de ca 7,5 mil dit de skulle befinna sig. Snacka om att jag är glad för det! Otroligt trevlig tur och riktigt roligt att träffa på dem alla uppe på Odugligsjön, som den heter. Visst, lite jobbigt att behöva åka tillbaka till ÖSD på lördagskvällen igen för att fortsätta plugga men trippen, och tiden jag avsatte, var så himla värt det. Vårvintern är ju de facto här och nu och den varar ju under så kort tid så den behöver tas tillvara på. Det är precis för sådana här saker jag försöker frigöra min tid och faktum är, vilket jag redan hade bestämt innan denna tripp, är att jag tagit ledigt varje fredag nu fram till påsk för att kunna kapitalisera på denna underbara årstid så mycket som bara möjligt. Underbart är bara förnamnet och det här klassa in under det som är ”Good Times”…


Tidigare inlägg i serien:
Time
About Time

Chairman of Time
Det är mycket nu…”