Så har då äntligen fas 2 i min Fit For the Future-resa nått sin ände. Tog lite längre tid än de tänkta 6 veckorna som stod på schemat men efter den ”reset” som jag skrev om i förra inlägget så har det snurrat på hyfsat bra, endast två dagar försenad genomfördes idag det sista passet. Milen stod på agendan och känner mig oerhört nöjd med mig själv att jag tog mig igenom passet, även om det tog emot lite sista 2 kilometer av sträckan. Det var verkligen inte igår, och inte ens i förrgår eller senaste 10 åren, som jag sprang 1 mil(!) i sträck utan uppehåll senast. Kan faktiskt inte riktigt minnas när det skedde sist. Inte alls. Måste med lätthet vara uppemot 15 år sedan det sist hände. Kanske 20. Vem vet. Oavsett så har jag nu äntligen tagit mig igenom det igen. Sjukt bra och något jag inte riktigt trodde skulle gå så bra när jag startade FFF-projektet. Men nu är vi här, på rätt sida strecket.

Så vad blir fortsättningen nu då? Jo, egentligen så skulle det vara fas 3 som skulle starta nu. Nästa 6 veckor som skall avslutas med 2 mil löpning. Dubbla sträckan med andra ord. Igen. Ökade ju från 5 km till 1 mil mellan fas 1 och 2, så är väl bara naturligt (antar jag) att gå från 1 till 2 mil i nästa fas. Men, det tänker jag inte göra. Nä, kommer att skifta fokus lite istället. Inte radikalt men fas 3 kommer bli ett annat fas 3 än vad som ursprungligen var tänkt. Istället för att bara fokusera på löpning så kommer jag att också börja fokusera på styrketräning. Målet kommer fortfarande att vara uthållighet mer än styrka men istället för att bara träna kondition så kommer jag nu att alternera mot att också lyfta lite vikter. Kommer att växla upp träningen från 3 dagar i veckan till 4 där 2 av dem kommer vara löpning och 2 kommer vara styrketräning med fokus på uthållighet. Så är tanken i alla fall. Styrketräningen kommer att bli enligt Styrkelabbets program; helkroppspass 2 dagar/vecka där jag kommer att också lägga till en magövning i varje A och B pass så det blir 5 övningar i varje istället för 4. Sedan så kommer jag att köra om fas 2 i löpprogrammet, dvs det jag precis genomfört, men med den tvisten att jag har för avsikt att öka farten i varje löppass och att jag istället för som nu med 3 pass kommer att köra 2 pass i veckan. Längden på detta moment kommer därmed att öka från 6 till 9 veckor och starten har jag tänkt skall bli på måndag nästa vecka, dvs 8 april. Vad det blir efter dessa 9 veckor får vi se där och då. Kommer bli skoj, tror ni inte?

Resten av denna vecka får bli lite som den blir med lite ”friträning” med det jag känner för. Kanske testa av lite vikter inför styrketräningen så man vet hur man skall köra. Att det skall bli ca 20 reps per set vet jag, detta för att träna muskeluthållighet. Har dock ingen aning om hur mycket vikt jag kan köra med för att det skall bli bra men att det är relativt lätt för att klara de många repetitionerna behöver man nog inte vara någon Einstein direkt för att förstå. Spännande att ta reda på och sedan se hur det utvecklas dock. Men nu njuter jag av nuet och ”silvret” som bärgats innan det blir nya tag om en vecka. Starkt jobbat, Magnus!


Projekt I – ??? (Tidigare Projekt #10 & A)
Projekt II – Winter’s Heart (Tidigare Projekt #4 – del 1, del 2, del 3, del 4)
Projekt III – Fit For the Future (Tidigare Projekt #11 ”No Pain, No Gain” & H – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5)
Projekt IV – Easy Livin’ (Tidigare Projekt #14 ”A Room With a View” – del 1, del 2 & D – del 3)
Projekt V – A Leap of Faith (Tidigare Projekt #18 & G – del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6, del 7, del 8, del 9, del 10, del 11, del 12)
Projekt VI – Retro (Tidigare Projekt #16 & F – del 1, del 2, del 3, del 4)