Dagen D för Avantasia-konserten är imorgon(!!!) och min hype-o-meter kan inte vara högre än vad den just nu är. Vore mänskligt omöjligt faktiskt. Den senaste skivan är helt makalöst fantastisk och jag har nu lyssnat igenom den så många gånger att jag tappat räkningen. Precis som med alla tidigare Avantasia-skivor. Låtrepertoaren som Tobias Sammet presterat under sitt projektnamn är inget annat än en helt obegriplig bedrift med så sjukt många bra låtar. Att försöka välja ut en 10-i-topp-lista är ingen lätt bedrift men har ju i tidigare inlägg lovat (här och här) att jag skulle göra ett försök och nedan följer den näst sista delen av denna lista. Sista delen och därmed första platsen kommer nog inte förrän efter konserten skulle jag tro. Allt tyder på det. Men bara det faktum att jag utelämnat helt fantastiska alster såsom Farewell, Dying For An Angel, Sign of the Cross, Draconian Love, Reach Out For the Light, Twisted Mind, The Seven Angels, Mystery of a Blood Red Rose, Inside, Carry Me Over, Promised Land, Stargazers och för att inte tala om Moonglow och The Raven Child från senaste skivan talar sitt tydliga språk gällande vilken svår uppgift detta varit. Samtliga är underbara alster men som trots det fått stryka på foten mot de jag gillar mest. För att inte tala om det faktum att ingen låt från varken Metal Opera Pt.2 och Angel of Babylon kom med på listan. Fantastiska skivor båda två men som dessvärre innehåller låtar som blev överglänst av följande:

#3. Invincible
Denna låten från den senaste skivan är helt fantastisk och Geoff Tates, fd sångare i Queensrÿche, insats är inget annat än fenomenal. Gillar denna låten skarpt, vilket placeringen på listan visar då den inte bara slår sig in bland de 10 bästa utan faktiskt även erhåller en av pallplatserna.

Throw yourself into the waves
Let ’em roll and carry you away
Into the sea to wash off all fragility
Throw yourself into the ocean
Jaded, blunt, invisible
Invincible
#3. Lost in Space
Bara det faktum att denna underbara pärla till låt med Amanda Somerville finns med på två stycken självbetitlade EP-skivor samt Scarecrow-skivan hela 4 gånger totalt visar nog på hur mycket Tobias Sammet gillar låten själv. Jag tycker den är fantastisk och live versionen från den andra EP:n är snudd på bättre faktiskt. Utomjordiskt bra om ni ursäktar.

How could I know, how could I know?
That I’ll get lost in space to roam forever
How could I know, how could I see?
Feeling like lost in space to roam forever

Del 3:
04. Runaway Train
05. What Kind of Love
Del 2:
06. The Story Ain’t Over
07. Spectres
Del 1:
08. Avantasia
09. Isle of Evermore
10. Cry Just a Little