EU-valet har kommit och gått, den slutliga rösträkningen har mer eller mindre genomförts och meine damen unt herren; vi har ett resultat. Ett resultat som ifall vi ser till hela Sverige ungefär ser ut som väntat skulle jag vilja påstå. MEN, och det här är ett men som jag helt ärligt skriver med sorg i hjärtat, om vi tittar på resultatet i valdistrikt ”Hoting” så är det inte utan att jag blir lite mörkrädd. Faktiskt till och med MER mörkrädd – dvs mörkräddare – än när resultatet från riksdagsvalet kom i höstas. SD ökar markant från valet för fem år sedan och Sossarna sjunker ungefär lika markant. En helt fascinerande utveckling om ni frågar mig. Det är ju inte svårt att dra slutsatsen att väljarna helt enkelt har bytt från S till SD, vilket ju låter heeeeelt absurt ifall du frågar mig. Vem i helsifyr väljer att ändra sin röst från ett vänsterparti till att gå så långt åt höger på partiskalan som du nästan bara kan? Vem? Övergår mitt förstånd om jag skall vara helt ärlig och i och med det så är det inte lätt att bibehålla någon typ av tilltro till framtiden. Hur i hela Jerusalem kan någon med rent samvete lägga sin röst på ett rasistparti med helt befängda ideér om ”Sverigevänner” och vad Svenska traditioner innebär? Ett parti som helt verkar sakna medmänsklighet och rationellt tänkande gällande den rådande globaliseringen i världen. Jag blir som sagt både sorgsen och lite rädd gällande vart vi är på väg. Speciellt i lilla Hoting.

Av 660 stycken röstberättigande så var det bara 283 som orkade ta sig till vallokalen och göra sin röst hörd. Av dessa så var det 4 som inte lyckades rösta ordentligt och som därför anses som ogiltiga. Så 279 röster blev det allt som allt som ger resultatet i distriktet. Man hade väl önskat en bättre uppslutning men deltagandet ligger ungefär i paritet med det 2014. I röstfördelningen kan man se att SD ökade med hela 26 röster, från 38 till 64, vilket gjorde dem till näst största parti i distriktet. Sad but unfortunately true!


Som om inte det vore nog, kikar man sedan på vars personrösterna har landat så blir man om möjligt ÄNNU mer mörkrädd. Av de 64 rösterna så har 29 stycken valt att personrösta på någon av SD:s kandidater och av dessa 29 så har Peter Lundgren fått nästan hälften. Hälften! En man som helt uppenbarligen har en något skev kvinnosyn och lite svårt att särskilja vilka kroppsdelar som sitter på honom själv (=OK att vidröra då han känner för det) och vilka som sitter på partikollegor (=inte OK att vidröra utan att först ha blivit ombedd att göra det). Visst, han har inte blivit dömd för något och jag tycker väl rent allmänt att man hellre skall fria än fälla, men i det här fallet har han ju faktiskt erkänt för Expressen att han tafsat på en kollegas bröst och sedan skyllt på att ”det var en blöt kväll”. I min erfarenhet så brukar ens rätta jag komma fram i onyktert tillstånd så kan inte tycka det var någon bra ursäkt utan i mina ögon så gjorde det faktiskt det hela bara värre. Fy fasen, säger jag bara. SD som alltid brukar framhäva att män från andra kulturer har en skev kvinnosyn och så blir de ertappade med det här från deras egen toppkandidat. Helt absurt. Fast ännu mer absurt är hur 14 stycken i Hoting Ä N D Å valt att rösta på honom. Totalt fucking jävla obegripligt!


Det skrämmer mig att människor anammar SD:s svart-vita syn på hur saker och ting skall vara och att de välkomnar enkelspårighet istället för mångfald och olika synsätt på saker och ting. Är på riktigt rädd för vart vi är på väg, både i Sverige som helhet men också i hemorten. SD verkar verkligen ha fått fotfäste i Hoting av någon outgrundlig anledning. Helt obegripligt. Jag känner ju mest troligt dessa människor. Dessa 64 som röstat på SD och dessa 14 som valt att lägga sin personröst på en högst tvivelaktig kandidat. Vet faktiskt helt ärligt inte ifall jag skall skratta eller gråta. Så tragiskt är det. Men mörkrädd blir jag. Mörkräddare!

Tidigare inlägg gällande EU-valet:
Centrerad vänstermiljö
Centrerad