..eller något sånt. Vet inte riktigt. Hur som helst så är ju tiden ytterst dyrköpt nu för tiden. Som vanligt. Som jag beskrivit tidigare. Men jag jobbar på att förbättra situationen. Det bör bli bättre bara denna månad har passerat. Bör. Många saker som skall avslutas nu under juni och det bör frigöra tid. Dyrbar tid som bör motverka den där konstanta känslan av att jag inte riktigt, riktigt hinner med saker. Både privat och på jobbet.

Oavsett så är det ovanligt hektiskt just nu och verkar fortgå så under hela juni – dessvärre. Detta trots en massa helgdagar och extra ”lediga” dagar mitt i veckan. Faktum är att de nog snarare stjälper än hjälper gällande att frigöra tid. Är så många olika saker så behöver göras och att stycka upp dem hjälper faktiskt inte. Spär bara på den där känslan av att konstant endast släcka de bränder som brinner mest. De som är mest intensiv just nu. En stor del av ”tidtjuveriet” beror faktiskt på MBA-utbildningen som nog varit mer krävande än jag velat tillstå. Att jobba fulltid, om jag nu gör det, och på det plugga på halvfart var nog kanske att bege sig ut på lite väl djupt vatten. Därför annat har fått stå tillbaka även om jag försökt göra de sakerna också. Med 40 timmar jobb per vecka och 20 timmar pluggning så gör ju det 60 timmar per vecka bara det. Nu är det ju så att jag kan nog helt ärligt säga att jag jobbar i snitt 50-60 timmar per vecka, vilket skulle skjuta totalen till 70-80 timmar per vecka. Men en klasskompis hade fört dagbok över hur mycket timmar han lagt ned i utbildningen och det har legat på nära nog 30 timmar per vecka, vilket resulterar i en total på uppemot 90 timmar per vecka! Tar vi då det faktum att en vecka innehåller totalt 168 timmar och drar vi bort att vi sover 8 timmar per natt och plugg/jobb så blir det 22 timmar kvar. Det är ca 3 timmar per dag för att göra saker privat. Inte mycket alltså. Skall ju ätas, tvättas, städas, handlas, hinna med att se film, umgås med vänner, träffa familjen, köra skoter, köra Mussen med mera, med mera som inkluderar allt det där andra som utgör att leva. Förstår att jag har känt tidsbrist de senaste 2 åren!

Men nu lider utbildningen mot sitt slut. Det sista seminariet går av stapeln i huvudstaden på onsdag denna vecka, tentamen är den 18:e och det individuella arbetet skall lämnas in den 27:e. Så, sista månaden. Nu gäller det att hålla ihop och köra rakt in i kaklet. In i kaklet!

Well, det är andra saker som också kommer att frigöra mer tid men mer om det i kommande inlägg.

Tidigare inlägg i serien:
Good Times Bad Times
Time
About Time

Chairman of Time
Det är mycket nu…”