Tipsade ju för ett par inlägg sedan om Good Omens av Neil Gaiman och Terry Pratchett, vilket jag verkligen tycker ni skall se om ni inte gjort det än, och tänkte fortsätta lite i samma bana, i alla fall när det gäller författare, och tipsa om en annan serie baserad på verk av Neil Gaiman. Kommer faktiskt inte ihåg ifall jag skrev om serien när den första säsongen sändes för ett par år sedan men oavsett så tänkte jag att det nu är läge då andra säsongen finns i sin helhet på Amazon Prime. Serien jag babblar om är ingen mindre än American Gods som baseras på Gaimans bok med samma namn. Här får vi följa huvudfiguren Shadow Moon, en före detta fånge som precis släppts från fängelset, i en slags nutida fantasyvärld som blandar olika mytologier och där huvudtemat är en konflikt mellan gamla och nya gudar. Serien skiljer sig emot Good Omens i att den inte är så där knasigt knepig på ett roligt sätt utan att den är mer allvarlig i sin ton. Knasig och knepig, javisst, men inte så där Douglas Adams/Terry Pratchett underfundig och rolig som Good Omens. Nä, serien är definitivt mer drama än komedi samtidigt som den är extremt visuell och med ett fantastiskt skådespeleri, främst av Ian McShane som Mr. Wednesday. Som sagt, två säsonger är ute och en tredje är på väg så gör dig själv en tjänst och avnjut denna lilla pärla till TV-serie. Fantastiskt bra!