Ja, jag vet att jag har varit lite väl obsessed av Tate och Queensrÿche på sistone men det är ju bara för att han är så freaking jäkla bra på att sjunga! Ända sedan jag och min radarpartner Chewie® såg Tate när han uppträdde med Avantasia i maj så har jag inte riktigt kunnat släppa honom. Var helt magiskt bra och hoppas innerligt att han även finns med i lineupen under Avantasias 20-årsjubileumskonsert i Gävle i juli nästa år. Men, som jag skrivit om innan så kommer ju Tate att spela i Trondheim den 23 januari och för ett par veckor sedan så blev biljetterna till eventet inhandlat samt hotellet bokat av undertecknad. Ser fruktansvärt mycket fram emot detta! Spelningen är 30-årsjubileumet av när Rÿche-skivan Empire släpptes, vilket är deras hittills bäst säljande skiva, och samtliga 11 låtar från alstret kommer tydligen att spelas. Som om inte det var nog så kommer även samtliga 11 låtar från Rage for Order-skivan att framföras med! 22 helt magiska låtar alltså! Hur sjukt är inte det? Eller vad sägs om pärlor som ”Empire,” ”Silent Lucidity,” ”Best I Can,” ”Jet City Woman,” ”Another Rainy Night (without you)” och ”Anybody Listening?” från Empire? För att inte tala om ”I Will Remember,” ”Gonna Get Close to You,” ”The Whisper” och ”Walk in the Shadows” från Rage for Order! Jag brukar slänga mig med ordet magiskt kanske lite väl ofta men aldrig har det nog passat in så väl som här. Magiskt kommer det bli! Är helt säker på det!

Låtarna ovan är de från de 2 skivorna som jag endera haft med på min 10-i-topp-lista samt/eller de som kom ut som singlar från respektive skiva. Dock så finns det ju andra låtar som är helt suveräna på de två skivorna, eller vad sägs om till exempel The Killing Words (Rage for Order) och Della Brown (Empire), som båda fanns med när Rÿche körde sin ”Unplugged” session på MTV?

This will be a night to remember, sanna mina ord! 🙂