Igår, på Alla Hjärtans Dag, så släpptes den nya Bond-låten signerad Billie Eilish till Daniel Craigs femte och sista(?) stint som allas vår älsklingsspion. Har under dagen lyssnat igenom låten, med samma titel som filmen, ett par gånger och är väl inte helt såld på den. Inte än i alla fall. Att Eilish är en sångerska av kaliber, sin unga ålder till trots, råder det väl egentligen inga tvivel om sedan hon plockade hem storslam på årets Grammis-gala med hela 5 stycken Grammisar! Inte i några dåliga kategorier heller, eller vad sägs om Årets skiva, Bästa pop-album, Årets album, Årets sång och Bästa nya artist? För att inte tala om att hon också var nominerad till Bästa pop-solo framträdande. Inte hästskit direkt! Men, hon är väl inte direkt någon storfavorit hos undertecknad, även om jag kan höra hennes storhet. Nä, min musiksmak ligger nog annorstädes mot det som hon, och hennes bror, presterar fram. Låten bygger, tycker jag, fint vidare på Sam Smiths Writings on the Wall från förra filmen, Spectre, med sin nedtonade, finstämda och något försiktiga framtoning. Just den biten gillar jag och kanske kommer låten att växa hos mig just därför. Smiths låt fick mycket kritik för att inte passa till Bonds image, vilket jag inte alls höll med om, utan tycker fortfarande att det är en av de bästa Bond-låtarna som gjorts. Hur till vida denna nya installation kommer med på 10-i-topp-listan återstår att se. Jag får suga på den karamellen lite och lyssna igenom låten några fler gånger innan jag gör den bedömningen. Just nu är den okej, en bra fortsättning på föregående titellåt, men inte någon av de mer minnesvärda. Dock får den mig att verkligen längta efter premiären på No Time to Die, vilket ju är hela syftet med att den släppts nu redan. Antar jag i alla fall. Vad tycker du om den?

I should have known
I’d leave alone
Just goes to show
That the blood you bleed is just the blood you owe
We were a pair
But I saw you there
Too much to bear
You were my life, but life is far away from fair
Was I stupid to love you?
Was I reckless to help?
Was it obvious to everybody else?

That I’d fallen for a lie
You were never on my side
Fool me once, fool me twice
Are you death or paradise?
Now you’ll never see me cry
There’s just no time to die

I let it burn
You’re no longer my concern, mmm
Faces from my past return
Another lesson yet to learn

That I’d fallen for a lie
You were never on my side
Fool me once, fool me twice
Are you death or paradise?
Now you’ll never see me cry
There’s just no time to die

No time to die, mmm
No time to die, ooh

Fool me once, fool me twice
Are you death or paradise?
Now you’ll never see me cry
There’s just no time to die